Šport > Zimski športi
20 ogledov

Med navijači: "Dobil sem solzne oči, tako kot verjetno tudi ona"

53. Zlata lisica
1/19
Vanda Levstik
Vzdušje na letošnji Zlati lisici spominja na tiste dobre čase vražjih Slovenk, ki se jim je pozneje pridružila največja in najboljša do sedaj, Tina. Korošica se je danes poslovila, prišla je Ilka, vsaj tako danes navijači, ki so za obe navijali enako glasno.

Bilo noro, lepo, nepozabno, Ilka Štuhec je domačinka, ki se je na navdušenje vseh uvrstila še v finale, Tina Maze se je poslovila v velikem slogu; lepo, prijazno in čustveno. In tu je še Ana Drev. Skromno dekle, danes nekoliko v ozadju, čeprav ne smemo pozabiti, da se je najbolje izkazala. Ana je letos enostavno med najboljšimi veleslalomistkami na svetu in tudi zaradi tega je v Maribor prišlo veliko ljudi. 

Ker je bilo danes vendarle slovo in to od največje slovenske smučarske vseh časov, smo se med njeno poslovilno vožnjo seveda odpravili med navijače, Korošce. Čustav, kriki, navijanje, tisto znano: "Tina,Tina," ki smo ga danes pod Pohorjem najverjetneje slišali zadnjič: "Pričakoval sem, da bo naredila kolo," je dejal Albert, ki je dodal, da ne pričakuje Tinine vrnitve: "Ja, ljudje kar govorijo o tem, tudi njeni navijači, vendar jaz v to ne verjamem, je le imela predolgo pavzo," je dodal Ravenčan, ki Tini sporoča, da jo ima enostavno rad.

Starejši gospod, ki je prisluhnil našemu pogovoru je dodal: "Priznam, dobil sem solze na oči, tako kot verjetno tudi ona."

Tina Maze | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Seveda ni šlo brez mladih navijačev, osnovnošolcev iz Črne: "Ona je bila najboljša smučarka. Odločila se je, da bo nehala in nimam nič proti, saj je to njena odločitev," je povedal Rok iz Črne na Koroškem in dodal, da bi si sam seveda želel, da bi Tina  še smučala, saj je zelo rad spremljal njene nastope: "Konec je, žal," je dodal. Sošolka Maruša je ob tem dejala, da se imajo zelo fajn, čeprav je zelo mrzlo, zato bodo odšli, saj so v glavnem prišli zaradi Tine: "Navijali smo ful in ful fajn je bilo," je v tipični koroščini, ki jo bomo še kako pogrešali, dejala osnovnošolka:"Tina nam je vzor. Veliko smučarjev imamo in vsi se zgledujejo po njej,"

Kar se zdrah okoli Tininega zadnjega nastopa tiče, o tem danes pod Pohorjem ni bilo govora, vsaj med navijači, s katerimi smo govorili mi, ne. In tako je tudi prav.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.