Slovenija > Črna kronika
46 ogledov

Med prijetimi tudi otrok

Postavljanje ograje na meji s Hrvaško EPA
Policijska patrulja, ki je ustavila tujce, je imela kar nekaj zapletov ...

V torek zjutraj je policijska patrulja s Policijske postaje Gorišnica v Bukovci ustavila avtomobil, kjer je bilo več turških državljanov, so sporočili s Policijske uprave Maribor. Policisti so kmalu ugotovili, da so tujci prišli v Slovenijo ilegalno na zeleni meji, vozila pa jih je 42-letna državljanka Kosova, ki živi v Mariboru.

Šlo je za štiri odrasle in enega otroka, kmalu pa je prišlo do zapletov. Oče otroka je doživel močan epileptični napad, zato so policisti poklicali reševalce. Bolnika so z rešilcem odpeljali v bolnišnico, od koder pa so ga še isti dan odpustili.

Bilo jih je več

Z nadaljnjim zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je državno mejo tistega dne prestopilo več oseb, zato so policijske patrulje pričele s širšim iskanjem oseb. "Tako je policijska patrulja iz PP Ptuj, na območju Stojncev, na lovski preži, izsledila še tri tujce in za tem še na bencinskem servisu v Stojncih, eno osebo, ki so bili vsi turški državljani," sporočajo.

Skupno so prijeli osem odraslih oseb in enega otroka. Policisti so ugotovili, da so omenjeni turški državljani nedovoljeno prestopili državno mejo na območju Zavrča, ob reki Dravi. Po opravljenih razgovorih, so bili tujci naslednji dan, v sredo, vrnjeni nazaj v Republiko Hrvaško.

"Zaradi utemeljenih razlogov za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje je bila voznici osebnega avtomobila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje do 48. ur. Zoper voznico je bila v nadaljevanju podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države, na njenem naslovu bivanja je bila opravljena tudi hišna preiskava, pri kateri so bili pridobljeni dodatni dokazi, ki so potrjevali utemeljen sum storitve očitanega kaznivega dejanja," še dodajajo. 

Komentarjev 2
  • ojla 10:35 05.november 2016.

    Ne zamerit tem prišlekom, da pomagajo tem pribežnikom sami so pribežali k nam za boljšim življenjem in jih razumejo. Eni iz sočutja, za druge je to dobro plačani biznis.

  • Ferluci 19:10 04.november 2016.

    Še en razlog več, da avstrijska mejna kontrola NE ZAUPA voznikom s slovenskimi registrskimi tablicami.