Zdravje > Otrok
12 ogledov

Med razpravo dojila svojo deklico

Dojila v parlamentu Youtube
Islandska poslanka dojila med razpravo v parlamentu

Po posnetku sodeč kolegov poslancev in poslank dejanje njihove kolegice Unnur Bra Konradsdottir ni pretirano presenetilo. Razprava o migracijskem zakonu je tekla naprej, dojenje so v živo prenašale televizijske kamere, poslanka pa je pozneje pojasnila, da je bolje tako, kot da bi šesttedensko deklico pustila jokati: "Bila je lačna in v tistem trenutku pa nisem pričakovala, da bom morala na oder. Bolje, da sem jo vzela s seboj, kot pustila jokati, saj sem s tem povzročila, da je delo teklo nemoteno naprej," je dejala.

Kot navaja Euronews, se kaj podobnega še ni zgodilo, kar samo kaže na to, kako edinstvena država je Islandija, država, ki je nasploh znana po zavzemanju za enakost spolov, pa tudi po tem, da je leta 1980 dobila prvo demokratično izvoljeno predsednico, Vigdis Finnbogadottir.

" V parlamentu je z menoj odkar se je rodila in moji kolegi poslanci se ves čas ukvarjajo z njo. Udeležila se je številnih sestankov odborov, v zadnjih dneh pa tudi plenarnega zasedanja parlamenta. Ponavadi je zelo mirna, tudi, če je razprava zelo glasna," je dejala poslanka, ki je svoje dejanje opisala kot nekaj najbolj naravnega na svetu.

Kot je znano, je dojenje v javnosti vroča tema v številnih državah.

Po poslankinih besedah ostrina političnega življenja ni vplivala na njene materinske dolžnosti. "To je podobno vsaki drugi službi, narediš, kar moraš," je za francosko agencijo ATP dejala mati treh otrok.

Poslanka, ki je bila izvoljena v parlament leta 2009, je članica odbora za socialne zadeve in vodja odbora za šolstvo.

dezurni@zurnal24.si

Dan za varen avto

Komentarjev 3
  • kapibara 11:12 14.oktober 2016.

    Se vid, da malega že zdej politika ne zanima, tko kot mami...

  • kapibara 11:11 14.oktober 2016.

    Hočmo vidt joške...

  • glicinija 13:35 13.oktober 2016.

    ona ne more reči svojemu poslanskemu kolegu, DEJ POMAGI, PI... MA...