Slovenija > Črna kronika
39 ogledov

Med ropom z nožem nad varnostnika

Krvav nož (slika je simbolična) Sutterstock
Varnostnika enega od zasebnih podjetij na območju Idrije sta pri nadzoru oziroma obhodu varovanega območja večjega objekta v nedeljo zalotila dve osebi pri roparski tatvini. Med postopkom je eden izmed roparjev z nožem napadel enega izmed varnostnikov in ga poškodoval. Osumljenca sta sprva zbežala, vendar jih je policija v ponedeljek izsledila.

Varnostnika je v napadu porezal in zabodel za ušesom, čeprav je drugi varnostnik poskušal preprečiti napad in ob tem delno blokiral roko storilcu. Po napadu je storilcema uspelo s tal pobrati vrečke, v katerih so bila različna živila, in s kraja dogodka zbežati neznano kam, so danes sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Poškodovanemu varnostniku so ustrezno zdravniško pomoč najprej nudili v zdravstvenem domu v Idriji, nato pa so ga z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Z obravnavanim primerom so policisti seznanili tudi pristojno Okrožno državno tožilstvo in preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Novi Gorici.

Prijeli 64 in 29-letnika

Policisti Policijske postaje Idrija in novogoriški kriminalisti so v ponedeljek odvzeli prostost dvema osebama, starima 64 in 29 let, ki ju utemeljeno sumijo storitve kaznivega dejanja.

Pri osumljencih so na podlagi sodnega naloga opravili hišno preiskavo in pri tem našli ter zasegli predmete kaznivega dejanja kot tudi druge predmete, ki bodo služili kot dokaz v nadaljnjem predkazenskem postopku.

Policisti bodo zoper oba osumljenca podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi suma storitve kaznivega dejanja roparske tatvine in suma storitve preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Za storitev kaznivega dejanja roparske tatvine je predpisana zaporna kazen od enega do desetih let, za storitev kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi pa je zagrožena kazen z zaporom od šestih mesecev do petih let, so sporočili s policije.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.