Šport
15 ogledov

Med športniki je letos največ zaslužil Woods

Tiger Woods Bospor golf Carigrad Reuters
Ameriški golfist Tiger Woods je prvo ime na lestvici največjih športnih zaslužkarjev v letošnjem letu, ki jo je objavila revija Forbes. Woods je tudi prvi športnik, ki je v karieri zaslužil več kot milijardo dolarjev.

Letošnjo sezono je Američan sklenil z zaslužkom 78 milijonov dolarjev. Trinajst milijonov od tega je zaslužil z nagradami na turnirjih, 65 pa so mu jih navrgle razne marketinške akcije. Tiger Woods je sicer pred tremi leti zaradi skokov čez plot izgubil večino sponzorjev in tudi za nekaj časa prenehal igranje golfa, a se je zdaj vrnil in trenutno služi še bolje kot prej.

Na drugem mestu na lestvici najdemo švicarskega tenisača Rogerja Federerja, ki je letos zaslužil 71,5 milijona dolarjev, od tega le 6,5 milijona z denarnimi nagradami. Tretje in četrto mesto nato zasedata košarkarja Kobe Bryant in LeBron James z zaslužkoma 62 in 60 milijonov dolarjev. S tem sta prehitela najbolje plačane nogometaše na svetu.

Cristiano Ronaldo in Lionel Messi sta, čeprav sta še dejavna in imata gromozansko plačo, letos zaslužila manj od upokojenega Angleža Davida Beckhama, ki je letos zaslužil 47,2 milijona dolarjev. Portugalski velemojster je zaslužil 44, Argentinec pa 41 milijonov dolarjev. Med stotimi najbogatejšimi sta na seznamu le dve športnici. Marija Šarapova je z z zaslužkom 29 milijonov 22., Serena Williams pa z milijonom in pol manj 68

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.