Slovenija
12 ogledov

Konec tedna pod 10, v sredo že 25 stopinj

Vreme Shutterstock
Čaka nas hladen in deževen konec tedna. Začetek prihodnjega tedna bo že lepši. V sredo se bo segrelo do celo 25 stopinj Celzija.

Danes bo večji del dneva pretežno oblačno, dopoldne bo ponekod v jugovzhodni in osrednji Sloveniji občasno rahlo deževalo, a bo količina padavin majhna. Zvečer bo veter oslabel, delno se bo zjasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 18, na Primorskem okoli 21 stopinj Celzija.

Jutri se bo od zahoda postopno pooblačilo. Čez dan bo deževalo predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji, zvečer pa tudi drugod. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo na severozahodu države spustila do okoli 1.000 metrov nadmorske višine. "Najvišje temperature, do 15 stopinj, bodo na vzhodu in v osrednji Sloveniji. Mrzel zrak bo ostajal zahodno od nas. Zato bo pod največjim vplivom severozahodni del države. Ohladilo se bo dvakrat, saj nas bosta prešli dve vremenski motnji. Ena nas bo prešla v noči na soboto, druga pa v noči na nedeljo,“ nam je dejal dežurni meteorolog Jure Cedilnik.

Ogrelo se bo v ponedeljek

V noči na nedeljo in v nedeljo dopoldne bo večinoma oblačno z občasnim dežjem. V nedeljo popoldne se bo delno zjasnilo, nastajale bodo posamezne plohe. Še bo hladno za ta čas. "Meja sneženja bo tudi v nedeljo zjutraj blizu 1.000 metrov nadmorske višine, ponekod tudi pod 1.000 metri. A se bo takšen trend čez dan že obrnil. V ponedeljek bo že topleje. Nato se bo še segrevalo. Najtopleje bo prihodnjo sredo. Ogrelo se bo do 25 stopinj Celzija. V četrtek pa sledi novo poslabšanje."

Cedilnik je še povedal, da bomo tudi letos dočakali poletje. "To, da je trenutno malce hladno in nestanovitno vreme, še ne pomeni, da nas ne bi že junija ali julija presenetil kakšen vročinski val.“

Komentarjev 1
  • Scott 14:50 23.maj 2013.

    Kriv pa gospod Janez Janša, kajne?