Slovenija
16 ogledov

"Medgen ni oškodoval UKCL"

Revizija je pokazala, da ljubljanski klinični center v poslih z Medgenom ni bil oškodovan.

Zaključno poročilo revizije Kliničnega inštituta za medicinsko genetiko je pokazalo, da Univerzitetni klinični center Ljubljana v zvezi s preiskavami za ugotavljanje Downovega sindroma, ki jih je izvajal Medgen v letu 2012, ni bil oškodovan.

"Manjše nepravilnosti so bile ugotovljene v samih postopkih, a nič od naštetega ni razlog za odvzem predstojniških pooblastil," so sporočili iz kliničnega centra. Na podlagi poročila je Služba za interno revizijo izdala določena priporočila. Podrobnosti poročila bodo predstavili jutri.

Začasno suspendirani

Zaradi domnevno spornih poslov z zasebnim podjetjem je bil januarja začasno suspendiran predstojnik inštituta za medicinsko genetiko na ljubljanski ginekološki kliniki Borut Peterlin. Po poročanju nekaterih medijev naj bi bil vpleten v nepravilnosti in nedopustno ravnanje z davkoplačevalskim denarjem.

Peterlin naj bi namreč zasebnemu podjetju Medgen pomagal pri poslih s preiskavami za ugotavljanje Downovega sindroma. Komercialna televizija POP TV je poročala, da je Medgen samo lani od Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) prejel  230.000 evrov davkoplačevalskega denarja, pri čemer naj podjetje sploh ne bi izkazovalo pogojev za koncesijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.