Magazin > VIP
406 ogledov

Media24 razkril svoje nove revije

Revije Žurnal24 main
Media24, prej Krater media, je bralcem v zadnji številki revije Obrazov, ki je pod njihovo taktirko izšla včeraj, razkrila imena novih revij.

"V medijski hiši Salomon, skupina Media24, bomo prenehali izdajati revije Lady, Jana, Stop, Obrazi, Anja, Naša žena, Lepa in zdrava, Eva, Kih, Pri nas doma, Rože in vrt, Smrklja in Moj mikro. Vendar pa so se naša uredništva in vsi ustvarjalci revij iz naše hiše odločili, da bomo pripravili najboljše revije doslej, ki bodo še naprej zadovoljile vaše bralne navade, vas zabavale, razvedrile, informirale, učile in vas razvajale. Poiščite svoje stare znance z novimi imeni od 23. junija dalje na prodajnih mestih. Zvezde, Zarja, Vklop, Avenija, Maja, Ženska, Bodi zdrava, Fatalna, Kajveš, Dom2, Zeleni raj, TOP! Za najstnike in Ugankomat,“ so sporočili z Media24.

Kot je znano, je Bojan Požar novi lastnik blagovnih znamk nekdanjega podjetja Delo revije. Njegovo podjetje Lanaka Media je od NKBM namreč kupilo 44 blagovnih znamk, med drugim tudi Lady, Jano, Stop in Obraze. Požar pa z nakupom blagovnih znamk ni dobil arhiva, tipografije in baze naročnikov. Te pripadajo družbi Media24, saj so to kupili iz stečaja.

Uredništvo o "temačnem ponedeljku"

V uvodniku se je uredništvo Obrazov spomnilo dneva, ko so izvedeli, da so jih spet prodali. "Prodali so nas nekomu, čigar letni dobiček podjetja ne zagotavlja takega poguma banke, da bi mu lahko posodila potrebne milijone evrov, ki jih je namenil za nakup 44 blagovnih znamk. Vsi mi, ki hodimo po svetu naokoli kot navadni smrtniki, brez lovk, segajočih do vrha političnih elit, tega denarja nikoli ne bi videli. /.../ A pravila za vse niso enaka. /.../ A se ne damo,“ so zapisali in sporočili, da bodo ustvarjali še naprej, a pod novim imenom Avenija.

Požar daje upanje na večje plače

Po naših informacijah večina ekipe ostaja pri starem delodajalcu, čeprav je Požar pred kratkim v članku pokritiziral plače sodelavcev Media24, kar bi pri njih moralo vzbuditi upanje na boljše razmere. "Jeklinova (Bernarda Jeklin, nekdanja dolgoletna urednica revij Jane in Lady) še pripoveduje, citiramo, da je pri Martinu Odlazku (Krater Media) "totalna beda", na Jani sta "zaposleni samo še dve novinarki, ki imata po 700 evrov neto plače", odgovorna urednica pa 1240 evrov bruto - po lastnih navedbah. Če to drži, in drži, če pač verjamemo tistim, ki takšne plače dobivajo, potem je to res totalna beda. Povedano drugače, Odlazek svoje urednike in novinarje drži na "novinarskih minimalcih",“ je zapisal Požar, nato pa povzel zgodovino Odlazkovega najema edicij Delo revij. "Martin Odlazek se že vse od začetka ni držal pogodbe. Prvi obrok (tisti milijon) je sicer plačal, DDV pa ne. Zato je že po nekaj mesecih, 21. januarja 2012, z banko "dosegel dogovor", da se mu DDV razdeli na dva dela. Takoj naj bi plačal 1.408.800 evrov, 480 tisoč evrov pa šele ob koncu zadnjega obroka - leta 2018. Dobro leto kasneje, 2. julija 2013, je Odlazek prišel po nove anekse. Pri banki je nafehtal, nekateri pravijo, da izsilil, nižje letne obroke, tokrat po 700 tisoč evrov, zadnji obrok (2.400.000 evrov) pa se je premaknil na leto dni kasneje - 2019. Tako je bil 5. maja 2014 Odlazek banki dolžan točno 7 milijonov in 419.819,79 evrov. Do takrat je pravzaprav plačan samo en pravi polog, torej en obrok leta 2012 in znižani obrok leta 2013.
Toda letos mu (novo) vodstvo KBM Leasinga in Nove Kreditne banke Maribor ni hotelo več popuščati in spet zmanjševati letne anuitete. Zato je Odlazek demonstrativno odpovedal lizinško pogodbo, ki mu poteče, kot rečeno, 31. avgusta. Tako se je tudi - zanimivo - preračunljivo izognil plačilu letošnje anuitete, njegov dolg do banke iz naslova lizinga edicij Dela revij pa trenutno znaša približno en milijon in trideset tisoč evrov. Ko je mariborska banka paket blagovnih znamk Dela revij dala na razpis, pa se je Odlazek spet prijavil na razpis in znamke hotel kupiti, tokrat bo bistveno nižji ceni,“ še piše Požar.

Po naših neuradnih informacijah naj bi bila ponudba Media24 višja, zato naj bi razmišljali o kazenski ovadbi. Tega nam na NKBM niso potrdili, na odgovore Media24 pa še čakamo.

Komentarjev 2
  • Ferluci 11:00 21.junij 2015.

    Kupil je tudi ljubljanski grad, pa klinični center, pa..

  • Rok Perko 19:19 19.junij 2015.

    Požar je samo lutka. Kupil je pa Janez Janša. Požar itak nima denarja.