Žurnal 24 Torek, 21. oktober 2014, 08:58

  • Tor 13 do 20 °C
  • Sre 7 do 9 °C
  • Čet 3 do 12 °C
več na vreme.net

NLB

8 komentarjev

Medja se je odpovedal audiju

Predsednik uprave NLB se je po pritiskih javnosti odpovedal službenemu avtomobilu.

I. H. / Ljubljana / STA

 

(Foto: Mediaspeed)

Predsednik uprave Nove Ljubljanske banke (NLB) Janko Medja se je odpovedal službenemu avtomobilu, katerega poslovni najem je v javnosti vzbudil ostre odzive, so sporočili iz NLB. Pri oblikovanju odločitve je po njihovih navedbah med drugim prisluhnil različnim mnenjem strank ter sodelavcev banke.

Uprava banke je sicer v minulih dneh ponovno proučila stroške na področju uporabe službenih vozil ter "skladno s ciljem racionalizacije poslovanja banke zastavila nadaljnje ukrepe za optimizacijo tovrstnih stroškov", so še poudarili v največji slovenski banki.

Ob tem pojasnjujejo, da Medji v skladu s pogodbo in notranjimi določili banke službeno vozilo sicer pripada, a se mu je odpovedal in ga v prihodnje ne bo uporabljal.

Oster odziv javnosti

Odločitev, da banka za Medjevo službeno vozilo najame 70.000 evrov vreden audi A6 z dodatno opremo, je v zadnjih tednih sprožila številne odziva, še posebej v luči dejstva, da je banka lani že tretje leto zapored zabeležila izgubo. Ustvarila je 304,9 milijona evrov izgube po davkih, kar je 71,7 milijona evrov več kot leto prej.

Zaradi negativnega odziva se je omenjalo celo, da Medjeva usoda na čelu NLB visi na nitki, zadevo pa je obravnaval tudi nadzorni svet. Ta je nato izrazil "brezpogojno podporo vodstvu banke pri njihovih prizadevanjih za prestrukturiranje poslovanja", a je bilo slišati, da so bila mnenja nadzornikov različna.

Ugibanja o njegovem odhodu

V medijih so se pojavila tudi ugibanja, da naj bi mu bili dnevi na vrhu NLB šteti. Prvi nadzornik NLB Klemen Vidic je tako izrazil pričakovanje, da bo Medja prevzel objektivno odgovornost za nekatere neprimerne odločitve. Pojavljale so se na primer tudi informacije o radodarni pogodbi z vodilno svetovno kadrovsko agencijo Korn Ferry International.

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentarjev (8)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima