Šport > Nogomet
19 ogledov

Medijem obrnil hrbet: ''Ne bom govoril''

cristiano ronaldo EPA
Cristiano Ronaldo je po porazu na tekmi Lige prvakov proti Schalkeju (3:4) napovedal, da se do konca letošnje sezone ne bo več pogovarjal s predstavniki sedme sile.

Vidno razočarani Cristiano Ronaldo je želel po koncu tekme na Santiago Bernabéuu čim hitreje pobegniti z igrišče, pri čemer ga je zaustavil Iker Casillas in ga prepričal, da mora pozdraviti domače navijače.

Real Madrid je potem, ko je zaradi spodrsljaja proti Athletic Bilbau izgubil prvo mesto v domačem prvenstvu, izgubil še povratno tekmo osmine finala Lige prvakov proti Schalkeju (3:4), a kljub temu napredoval v naslednji krog po zaslugi zmage na gostovanju (2:0).

Casillas je po tekmi dejal, da so galaktiki ''dosegli dno'', Ronaldo pa je zabrusil, da se z novinarji nima kaj pogovarjati. ''Ne bom govoril,'' je v mešani coni dejal prvi zvezdnik Madrida. ''Z mediji se ne bom pogovarjal do konca sezone,'' je zagrozil portugalski reprezentant.

Kakšni so razlogi za njegovo odločitev, ni povsem jasno, res pa je, da so ga španski mediji kritizirali po porazu proti Atleticu. Klofuto so mu prisolili tudi navijači kluba, saj jih je kar 32 odstotkov glasovalo, da bi ga moral Carlo Ancelotti umakniti iz napadalnega trojčka ''BBC'', ki ga tvori skupaj z Garethom Balom in Karimom Benzemajem.

''Res je, dosegli smo dno''

Varovanci Roberta Di Mattea so do poslednjega sodniškega piska grozili španskemu velikanu, ki je napredoval s tesnim skupnim izidom 5:4. Nemci so po napakah Reala dvakrat povedli, s prav toliko zadetki pa je izid uspel poravnati Ronaldo. Domači so za nekaj minut povedli z golom Benzemaja, gostje pa so v nadaljevanju še dvakrat stresli mrežo Ikerja Casillasa in kljub izpadu pobrali velk skalp na Bernabéuu. Tekmo je sodila slovenska sodniška trojica na čelu z Damirjem Skomino.

''Res je, da smo dosegli dno, a pozitivno je to, da bomo prihodnji teden še vedno v žrebu in bomo že pozabili, kaj se je dogajalo v preteklih desetih dneh. Za nami je deset dramatičnih dni. Ostali moramo enotni in sprejeti kritiko navijačev, saj nismo igrali na nivoju tega kluba in osmine finala Lige prvakov. Ne smemo se ozirati nazaj, treba je naprej,'' je prepričan Casillas.

CR7 prehitel Raúla

Ronaldo se je z dvema goloma proti Schalkeju zavihtel na vrh seznama najboljših strelcev v evropskih tekmovanjih. Portugalski superzvezdnik ima na svojem računu 78 golov, kar ga uvršča pred Lionela Messija in Raúla. Skupaj z argentinskim čudežnim dečkom si delita prvo mesto za najboljšega strelca v Ligi prvakov, oba se lahko pohvalita s 75 zadetki.

Najboljši strelci evropskih tekmovanj (vključno z Uefinim superpokalom):

1. Cristiano Ronaldo 78
2. Raúl 77
3. Lionel Messi 76
4. Filippo Inzaghi 70
5. Andrij Ševčenko 67
6. Gerd Miller 62
7. Ruud van Nistelrooy 62
8. Thierry Henry 59
=  Henrik Larsson 59
10. Eusebio 56

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.