Slovenija
100 ogledov

Medja zaposluje le "izjemne"

Janko Medja Saša Despot
Od več tisoč zaposlenih v NLB ni bil nihče kos zahtevam vodstva, zato spet zaposlujejo od zunaj.

V Novi Ljubljanski banki (NLB), kjer se njeni zaposleni soočajo z drugim valom odpuščanja, razburjajo nove kadrovske odločitve vodstva. Prvega aprila se bo namreč ekipi Janka Medje, ki je v banko prišel iz UniCredita, pridružila njegova nekdanja sodelavka iz te banke Nataša Simčič, ki bo prevzela nadzor nad kreditiranjem fizičnih oseb. V UniCreditu se je sicer ukvarjala s podjetji.

Nihče ji ni bil kos

Na vnovično neobičajno kadrovanje od zunaj sicer opozarja anonimka, v kateri avtor z grenkobo ugotavlja, da Medja skupaj s prvim nadzornikom Francetom Arharjem znova zaposluje kadre iz njune nekdanje službe.

"Ne vem niti za eno zaposlitev, kajti to ni pristojnost nadzornega sveta, temvec izključno uprave. Vem le to, da je nekaj, ki jih poznam, v NLB prišlo pred našim imenovanjem za nadzornike, pa tudi po tem datumu, konec junija lansko leto, ne vem za nobeno konkretno zaposlitev. Po mojih informacijah je sicer banka lani zaposlila 26 novih sodelavcev," odgovarja na očitne anonimke France Arhar.

Glede na to, da je v sistemu NLB zaposlenih več tisoč ljudi, je zaposlovanje od zunaj težko razumeti. "Vselej prioritetno iščemo zaposlene na internem trgu, bodisi z internimi razpisi ali ciljno, glede na zahtevana znanja, izkušnje in kompetence. Že od leta 2011 izvajamo restriktivno politiko zaposlovanja z zunanjega trga. V banki se za vsako prosto delovno mesto vedno najprej preveri možnost interne prezaposlitve, tudi med presežnimi delavci," odgovarjajo v NLB.

Hkrati čistijo in režejo

V prvem valu zmanjševanja števila zaposlenih so se poslovili od 228 delavcev, zdaj jim jih bo sledilo še 141; do začetka prihodnjega leta naj bi imela banka približno 700 zaposlenih manj – njihovo število se bo tako predvidoma s 3.500 zmanjšalo na 2.800. S prvim aprilom bo NLB zaprla 22 poslovalnic po Sloveniji, začela pa bo tudi postopen umik 92 nedonosnih bankomatov.

Komentarjev 4
  • mkmorfius 09:58 25.marec 2014.

    zdj vem od kje nm taka bančna luknja! mogu si it na enega od "tapravih" 92 bankomatov...

  • rompi 09:03 25.marec 2014.

    vsekakor ima gospa očitno izjemne kvalitete - da je od tri tisoč NLBjevcev nihče ne dosega... ali pa morebiti kaj o Medji ve iz prejšnje službe?

  • ennanova 08:25 25.marec 2014.

    Turbulentni denarni tokovi FIHONo, pa smo končno s posredovanjem pooblaščenke prišli do zloglasne “bančne študije”[1], ki jo je na lastno pest že konec 2012 naročil direktor FIHO Štefan Kušar in jo seveda plačal iz namenskih javnih sredstev FIHO. Za ...prikaži več to je …http://za-misli.si/kolumne/elena-pecaric/1544-turbulentni-denarni-tokovi-fiho