Slovenija
61 ogledov

"Medtem ko smo se sprehajali, je on umiral"

ultrazvok pregled nosečnost Shutterstock
V porodnišnici so jo s popadki poslali domov, ker naj se porod ne bi tako hitro odvil. Ko je prišla nazaj, otrokov srček ni več utripal.

V ljubljanski porodnišnici se je aprila tragično končala nosečnost mamice, ki je bila 8 dni čez rok, piše 24ur.com. S popadki se je oglasila v porodnišnici, ko je bil otrok še živ. Medicinska sestra jo je pregledala in ji povedala, da je dva centimetra odprta. Po navodilih nadzorne osebe ji je sestra rekla, naj gre domov, ker da se porod še ne bo tako hitro začel. Ker živi pol ure stran, se je sprehajala po Ljubljani in čakala močnejše popadke. 

Ko so popadki postali močnejši, je šla nazaj v porodnišnico. Ob prihodu jo je sestra priključila na CTG in rekla, da ne zazna utripa. "Medtem ko smo se sprehajali, je on umiral," je dejala strta mamica. Obdukcija je pokazala, da otrok ni imel nobene genetske napake in da je najverjetneje umrl zaradi premajhne posteljice. 

Predstojnica ginekološke klinike Nataša Tul Mandič pravi, da so s primerom seznanjeni in da so preverili vse. Na nekatere rezultate naj bi še čakali. Po njenih besedah v primeru, da ni nobenih dejavnikov tveganja, počakajo do deset dni čez rok. Če se nič ne začne dogajati do takrat, porod sprožijo. 

V Sloveniji se je delež mrtvorojenih otrok v zadnjih 30 letih zmanjšal s 5 mrtvorojenih na tisoč živorojenih otrok na 2 mrtvorojena na tisoč živorojenih. Tul Mandičeva ob tem dodaja, da se na žalost primeri mrtvorojenih otrok dogajajo tudi v nosečnostih, kjer ni nobenih opozorilnih znakov. 
Starša naj bi proti porodnišnici vložila tožbo, saj menita, da bi se zgodba drugače končala, če bi bila drugače obravnavana. 

 

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.