Slovenija > Črna kronika
30 ogledov

Medved napadel gobarja

Medved Edo Šega
Moški je zaradi poškodovane roke pristal na urgenci.

Okoli 11.30 je medved v okolici Postojne med Podkrajem in Bukovjem napadel gobarja. Dogodek so za zurnal24.si potrdili na koprski policijski upravi. Kot nam je povedala Anita Leskovec, je medved poškodoval moškega, ki so ga zaradi poškodb na roki odpeljali na urgenco.

Medveda ni več na območju

"Od tam so ga prepeljali v Ljubljano," je za STA pojasnil vodja postojnske enote zavoda za gozdove Anton Smrekar. Kot je dodal, so po ogledu kraja napada in njegove širše okolice ugotovili, da medveda tam ni več. "Žival je lahko že daleč stran," je dodal in pojasnil, da bodo na širšem območju izvajali intenzivnejši monitoring, na podlagi ugotovitev pa bodo sledili tudi morebitni ukrepi.

Navadno se umakne

Napadi medvedov na človeka niso pogosti in jih beležijo le po dva ali tri na leto V večini primerov, nekje pri 90 do 95 odstotkih srečanj, se žival namreč hitro umakne pred človekom. "Problem pa seveda lahko nastane v primeru, da pride do neposrednega kontakta, ko nas žival predhodno ni zaznala ali ko so v neposredni bližini mladiči," je za agencijo še povedal Smrekar.

Smo pa že včeraj poročali o medvedu, ki je v Kočevju preganjal kolesarja.

Komentarjev 2
  • feferon 17:12 18.september 2013.

    Ta tako imenovana golazen si vsaj služi kruh z nabiranjem gozdnih plodov, namesto da krade in sedi pred tv!

  • komar 13:53 18.september 2013.

    Škoda, da nimamo v naših gozdovih tisoče pravih medvedov, bi vsaj pregnali vso to golazen iz gozdov.