Slovenija
63 ogledov

Megaračun za Džabest

Ivica Kranjčevič Nik Rovan
Odškodnina. Tušmobilova tožba se je zataknila, v Simobilu še računajo.

200 milijonov. Zaradi paketa Džabest bosta konkurenta od Mobitela zahtevala več kot 200 milijonov evrov odškodnine.

Tušmobil je tožbo v višini 86 milijonov evrov vložil že januarja, v Simobilu pa so potrdili, da odškodninsko tožbo intenzivno pripravljajo tudi oni. Vložiti jo nameravajo pred novembrom, saj bi v nasprotnem primeru takrat zadeva zastarala. Škode še niso dokončno izračunali, a glede na to, da so precej večji od Tušmobila, naj bi ta znašala okrog 150 milijonov evrov.

Za zamudo krive takse
Odvetnica Nina Zidar Klemenčič, ki zastopa Tušmobil, pravi, da odgovora na januarja vloženo tožbo še ni prejela, Mobitel pa je, kot so nam zagotovili včeraj, sploh še ni prejel. To je nenavadno, saj mora sodišče tožbo v enem mesecu po vložitvi toženi stranki vročiti. Zahtevkov za dopolnitev tožbe pa ni bilo, dodaja Zidar Klemenčičeva.

Po neuradnih informacijah se je zataknilo pri plačilu več kot 200 tisoč evrov sodnih taks, ki bi jih moral ob vložitvi tožbe plačati Tušmobil. Ta je zaprosil za oprostitev plačila, vendar sodišče o tem zahtevku do zdaj še ni odločilo. Neuradno smo izvedeli, da se o takih zadevah po navadi odloči v roku nekaj tednov, saj se preveri le, ali stranka izpolnjuje pogoje za oprostitev taks ali ne.

Odločba urada za varstvo konkurence (UVK) bi po mnenju Zidar Klemenčičeve verjetno pospešila zadevo na sodišču.

Odločba bo do konca leta
Vršilec dolžnosti direktorja UVK Damjan Matičič pravi, da bodo odločbo v primeru Džabesta predvidoma izdali do konca leta. “Petinštiridesetdnevni rok za pripombe na povzetek relevantnih dejstev še teče, možno je tudi, da bo podaljšan. Potem moramo pripombe pogledati, pripraviti osnutek odločbe in ga posredovati Evropski komisiji, ki ga v roku 30 dni prouči in poda pripombe,” pojasnjuje Matičič.

Komentarjev 6
  • Avatar Lucipin
    Lucipin 15:11 08.julij 2011.

    Tušmobil je že sedaj cenejši tako od mobitela kot si.mobila...Če je kdo oderuški je to Mobitel... Malo si oglej ponudbo tušmobila in primerjaj in boš videl da v vsakih primerih je cenejši od mobitela...Sam se na tušmobilu in ...prikaži več se zadovolj tako s cenami kot storitvami..

  • Dixon 08:16 08.julij 2011.

    Jozek kakšne tumarije pa ti govoriš, Tušmobil ima najbolj ugodne pakete ta trenutek, poglej si samo pakete Brezmejni in pa sedaj ta nov paket All Inclusive, ko imaš za 30€ vse neomejeno. Tudi tvoje šlepanje prek ta male se bo ...prikaži več enkrat nehalo, sej zato pa Mobitel še diha ker je tale Džabest paket še edini paket ki jim gre in zato bi ga morali že zdavnaj ukiniti in bi Mobitel v 2 do 3 mesecih propadel. To enostavo ni bilo fer do konkurence in naj Mobitel plača škodo. Če bi mela tako Tušmobil kot Simobil enake pogoje me zanima če bi bilo stanje na trgu takšno kot je. In bodimo srečni uporabniki da je pri nas Tušmobil, ki je prvi začel z takšnimi poceni paketi in prvi ki je ponujal mobitele po 1€.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 05:42 08.julij 2011.

    Mobitel bo izgubu kup uporabnikov,če ne bo pocenil paketov in prpravil boljšo ponudbo aparatov.To kar trenutno ponujajo je obsojeno na pokop!