Avto
14 ogledov

Mehaniki precej bolj obirajo ženske

Ženska in mehanik Profimedias
Ženske za ista mehanična opravila na svojih avtomobilih v povprečju plačajo tudi do 30 odstotkov več.

Raziskava v Veliki Britaniji ugotavlja, da servisne delavnice ženske precej bolj obirajo kot moške lastnike avtomobilov. ClickMechanic je na podlagi analize 182 servisov ugotovil, da lepši spol v povprečju plača kar 63 evrov več, čeprav mehaniki na avtu opravijo iste stvari.

S štiri leta starim ford focusom, ki je potreboval menjavo sklopke, so se odpeljali v 10 večjih mest po Veliki Britaniji. V osmih mestih bi ženskam za menjavo zaračunali višji znesek, največje odstopanje pa je bilo v Birminghamu, kjer bi moški za menjavo povprečno plačali 630 evrov, ženske pa v istih delavnicah kar 820 evrov, poroča Auto Express.

Tudi v Manchastru in Londonu so razlike precejšnje, najbolj ugodni za ženske pa so v Edinburghu in Sheffieldu, kjer je nežnejši spol edino na boljšem v primerjavi z močnejšim. V Edinburghu bi tako avto popravili kar za petino ceneje. Najmanj razlik pa delajo v Leedsu in Liverpoolu, tam so tarife praktično poravnane ne glede na spol.

Še en zaključek je dala raziskava - servisne delavnice v povprečju zaračunajo kar 110 evrov višje zneske za menjavo sklopke na focusu od tega, kar predvideva tovarniški standard.

V Sloveniji podobne raziskave še ni bilo opravljene.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • h3o 17:53 06.julij 2015.

    to je zato, da ženske ''unovčijo'' popust

  • antitrust 16:20 06.julij 2015.

    Odvisno. Če je bejba res lepa, potem ima zagotovo popust :)