Svet
81 ogledov

Melanii svetujejo, naj Barrona preseli v Slovenijo

Barron in Melania EPA
Slovenija je na vrhu otrokom prijaznih držav, zato ameriški Daily News svetuje Melanii Trump, naj Barrona namesto v Washington preseli v Slovenijo.

Mednarodna organizacija Save the Children je Slovenijo, takoj za Norveško, uvrstila na drugo mesto otrokom prijaznih držav. Sledijo Finska, Nizozemska in Švedska.

Za oblikovanje lestvice, na kateri je 172 držav, so upoštevali kriterije, kot so prehrana, dostop do šolanja, smrtnost novorojenčkov, otroške poroke, otroško delo, najstniške nosečnosti in regionalne konflikte. 

Z naslovom indexa "Konec otroštva" organizacija opozarja, da se za najmanj 700 milijonov otrok po svetu otroštvo konča prezgodaj, zlasti tam, kjer vladajo oboroženi konflikti, podhranjenost, otroško delo in druge vrste nasilja. 

ZDA šele na 36. mestu

ZDA so se na lestvici uvrstile šele na 36. mesto, zato ameriški časnik Daily News prvi dami Melanii Trump priporoča, naj svojega sina Barrona namesto v Washington v Slovenijo.

Indeks otrokom prijaznih držav | Avtor: Save the Children Save the Children

"Uvrstitev ZDa na 36 mesto med 172 državami, precej zadaj za večino Evrope, je sramotna," so zapisali. "Morda bi Melania Trump preskočila selitev v Washington in preselila Barrona v Slovenijo."

Na konec lestvice so se uvrstile Mali, Angola in Nigerija, skupaj z drugimi državami osrednje Afrike, kjer je življenje otrok najbolj ogroženo. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Žurnalček 18:45 01.junij 2017.

    Slovenija je prva ne pa druga ! Sicer moraš za pravilne informacije , v današnjem hitrem pretoku informacij, pogledati vsaj tri cajtenge , predno sprejmeš zdravo za gotovo kakršnokoli informacijo !Evo Hrvati pisdijo ćez SLO , ker so njihove ...prikaži veče cajtenge prenesle polresnico , da je zaradi Tomsona urednik izgubil službo in ne uredniško mesto !

  • Žurnalček 18:42 01.junij 2017.

    Če pa dobr razmislim imajo pa ameriški cajtegi popolnoma prav , samo da Yenkiji v svoji izkrivljeni samospodobi iz tega delajo sarkazem !

  • Žurnalček 18:38 01.junij 2017.

    Kako Srbin da zna Engleski , takšni še Rusko dobr ne zastopjo !