Šport
33 ogledov

Meldonij zahteval novo žrtev

olga abramova EPA
Mednarodna biatlonska zveza (IBU) je danes ukrajinsko tekmovalko Olgo Abramovo zaradi dopinškega prekrška kaznovala z enoletno prepovedjo nastopanja.

Pri 28-letni biatlonki so januarja odkrili sledi meldonija, ki je od začetka letošnjega leta na seznamu prepovedanih snovi v športu. V kazni je že vštet suspenz, tako da bo lahko spet tekmovala februarja 2017.

IBU se je za relativno milo kazen odločila tudi zato, ker je v njenem primeru ugotovila, da ni šlo za namerno jemanje, temveč splet okoliščin. Poleg tega pa so upoštevali tudi smernice krovne protidopnške organizacije Wade, ki je po začetnih zapletih pri športnikih, pri katerih so ugotovili jemanje tega sredstva oziroma ugotovitvah, kako dolgo se sledi meldonija obdržijo v telesu, nekoliko sprostila kazni. Tako so tudi nekateri kršitelji, ki so jih ujeli v letošnjem letu, dobili nižje kazni.

IBU je tako v primeru Abramove odločila, da tekmovalka ne sme nastopati eno leto, vendar so začetek kazni postavili na 4. februar letos, ko so jo začasno suspendirali po razkritju vzorcev. Kazen se bo tako iztekla 4. februarja 2017.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.