Slovenija
88 ogledov

Mercator prodal Modiano

mercator Anže Petkovšek
Mercator je sklenil pogodbo s podjetjem Montecrist o prodaji Modiane. Predmet prodajnega procesa so tako trgovine s tekstilom, kot tudi parfumerije.

"Podpis pogodbe predstavlja pomemben strateški korak pri razvoju Modiane v naslednjih nekaj letih, saj se z vstopom novega lastnika in kapitala odpirajo dodatne razvojne možnosti," so sporočili iz Mercatorja.

Po besedah predsednika uprave družbe Tonija Balažič je predstavlja prodaja uresičevanje strategije iz leta 2012, po kateri se Mercator osredotoča na svojo osnovno dejavnost. 

"Pri prodaji neosnovnih dejavnosti Mercator vztraja pri iskanju strateških partnerjev, ki bodo prevzeli dejavnost in zaposlene in ki bodo predvsem poskrbeli za nadaljnji in dolgoročni razvoj," je poudaril Balažič. "Novi lastnik bo še naprej razvijal vizijo Modiane, ki želi postati največji regijski ponudnik modnega tekstila." 

Direktor podjetja Montecristo SL Goran Kristan, ki je v preteklosti delal v Sportini in podjetju Tom Tailor Group, je poudaril, da imajo ambiciozne načrte, ki so razvojno usmerjeni in odpirajo nove možnosti na področju trgovanja s tekstilnimi izdelki. "Verjamem, da ima Modiana velik potencial na obstoječih lokacijah, še večjega pa s širitvijo v strateške trgovske centre v regiji," je poudaril. 

Novi lastnik prevzema vse zaposlene v Modiani, pogodba z Mercatorjem pa vključuje tudi prevzem dejavnosti na vseh lokacijah in nakup osnovnih sredstev.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Ferluci 12:10 15.julij 2016.

    Vsaj nekaj smo dobili od Hrvatov nazaj. Ob prevzemu Mercatorja s strani Hrvatov so Hrvati izjavili, da bi samo s prodajo vseh poslovalnic - in to samo na Hrvaškem - poplačali svoj dolg prevzema. In naj kdo reče, da prevzem ...prikaži večem Mercatorja ni politična igrica oziroma mazohizem Slovenskih politikov.