Avto
129 ogledov

Mercedes-AMG GT R - zver je razkrita

Mercedes-AMG GT R
1/4
Mercedes-Benz AG
Visokozmogljiv avtomobil mercedes-AMG GT R so še pred uradnim razkritjem predstavili na nemškem avtomobilskem forumu. Uradne fotografije so že obkrožile svetovni splet, na podrobnosti pa bo treba še počakati.

Nemci bodo model Mercedes-AMG GT R uradno razkrili na festivalu hitrosti v Goodwoodu v Veliki Britaniji. Športni avtomobil, konkurent McLarna 675LT in porscheja 911 GT3 RS, poganja 4,0-litrski biturbo V8 motor z več kot 375 kilovatov moči (510 KM) in 650 Nm navora, kot je moč aktualnega mercedesa-AMG GT S (neuradno naj bi osemvaljnik v GT R zmogel 430 kilovtov moči in 700 Nm navora).

Poleg zmogljivejšega motorja ima mercedes-AMG GT R tudi nov paket aerodinamičnih dodatkov za zunanjost izdelanih iz ogljikovih vlaken, nova lahka platišča, visoko zmogljivi zavorni sistem, športni izpušni sistem in izboljšano podvozje. Neuradno naj bi bil v primerjavi z različico GT S (tehta 1645 kilogramov) lažji za 60 kilogramov, predvsem na račun delov izdelanih iz ogljikovih vlaken.

Pričakuje se, da bo pospešek od 0 do 100 km/h 3,6 sekunde, najvišja hitrost naj bi bila elektronsko omejena na 310 km/h, tako kot pri različici GT S.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.