Avto
24 ogledov

Lešnik CLA-ju zrisal še ritko

Mercedes-Benz CLA shooting brake
1/12
Mercedes-Benz AG
Mercedes-Benz je uradno predstavil model CLA "shooting brake," kupejevskega karavana, o katerem se je že dolgo šušljalo.

CLA shooting brake skuša po zgledu večjega brata CLS shooting brake združiti lepoto s praktičnostjo. Gre za dinamičnega "karavana", ki ob enaki dolžinski meri kot limuzinski CLA obljublja osnovno prostornino prtljažnika 495 litrov, kar je denimo nekako v ali celo nad povprečjem premium karavanov (serija 3, audi A4, MB razred C T, volvo V60). Zadnji sedeži imajo dodano funkcijo preklopa sedal delno naprej, tako da lahko po potrebi prtljažnik naraste na 595 litrov, s podrto klopjo pa na 1.354 litrov. 

Ker je pod dizajn podpisana ekipa, zbrana okoli šefa dizajna zunanjosti pri Daimlerju Roberta Lešnika, je seveda dinamična in skladna oblika avtomobila pejorativna. Streha se nad B stebričkom tako nežno spušča navzdol, zelo izrazito kupejevsko podobo pa izrisujejo steklene površine. 

Tudi AMG

Najprej bo avto na voljo z dvea dizloma in tremi bencinarji v razponu moči od 90 kW/122 KM (CLA 180) do 155 kW/211 KM (CLA 250). Kasneje naj bi bil na voljo tudi s štirikolesnim pogonom in tudi v najmočnejši različici CLA 45 AMG z 265 kW/360 KM. Že takoj na začetku bosta na voljo "nočni" paket in AMG line paket, kot tudi orange art paket, ki dodajajo zelo športno noto avtomobilu.

Poleg športnih značilnosti pri znamki poudarjajo tudi varčnost tistih bolj množičnih motorjev, saj naj bi 2,2-litrski dizel v razlilčici CDI 200 porabil le 3,9 litra na 100 kilometrov pri izpustu 101 gram CO2/km. Cene bodo znane šele januarja, lahko pa pričakujemo vsaj kakšnega tisočaka in pol nad tisto za običajnega CLA-ja, ki se prične pri 27.650 evrih.

Komentarjev 1