Avto
106 ogledov

Mercedes najavil konkurenta BMW X4

Mercedes-benz GLC coupe koncept
1/13
Mercedes-Benz AG
Pri Mercedes-benzu nameravajo letos predstaviti štiri nove ali prenovljene športne terence, na avtomobilskem salonu v Šanghaju pa bodo predstavili koncept GLC coupe, ki naj bi bil po zagotovilu Nemcev oblikovno in tehnično blizu serijskega izdelka.

Serijski GLC coupe naj bi bil naprodaj že konec prihodnjega leta in bo uvršen pod model GLE coupe, ki je za 18 centimetrov daljši in ga bodo začeli prodajati še letos.

GLC coupe, bo neposredni konkurent BMW X4, v koncept pa so pri Mercedesu vgradili zmogljiv trilitrski V6 pogonski agregat u 270 kilovatov moči (367 KM) in 520 Nm navora iz modela C450 AMG sport, štirikolesni pogon in devetstopenjski 9G-tronic samodejni menjalnik.

"Koncept kaže na to, v katero smer gre oblikovanje pri Mercedesu," je ob najavi konceptnega modela povedal šef dizajna pri Daimlerju Gorden Wagener.

Z ofenzivo novih športnih terencov, ki še vedno veljajo za najbolj rastoč avtomobilski segment, nameravajo pri Mercedesu do leta 2020 prevzeti vodilno vlogo med premium znamkami, kjer sta glavna konkurenta Audi in BMW.

Po podatkih IHS Automotive bo trg športnih terencev v naslednjih letih še naprej rasel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.