Šport > Moto športi
28 ogledov

Mercedes bo morda prepovedal dvoboje Rosberga in Hamiltona

nico rosberg lewis hamilton Reuters
Najboljša dirkača začetka sezone formule ena bi se v prihodnosti morda morala izogibati medsebojnih dvobojev v dobro ekipe.

Po zelo razburljivem koncu dirke v Bahrainu, ko sta se za zmago na dirki v tesnem obračunu pomerila Lewis Hamilton in Nico Rosberg, so bili številni polni hvale na račun Mercedesa. Poleg nadvse superiornega dirkalnika je nemško moštvo direkten dvoboj svojih dveh dirkačev, česar se številna moštva sicer izogibajo. Vodja moštva Mercedes, Toto Wolff, pa je sedaj namignil, da se bodo v prihodnje tudi v njegovem moštvu odločili za bolj racionalno taktiko.

"Bahrain je bil specifičen, ker je naš paket deloval zelo dobro in smo imeli precej prednosti pred ostalimi moštvi. Lažje sprejeti odločitev s katero smo dirkačema dovolili medsebojni obračun, saj smo vedeli, da imamo kar precej prednosti pred dirkačem na tretjem mestu," je priznal Wolff.

"Manjša kot bo razlika med moštvi, bolj se bomo morali posvečati tudi drugim in naše pravilo številka ena je, da ekipni kolega ne sme biti tvoj največji sovražnik. To so ostala moštva in na nekaterih dirkah bomo morda morali upotševati to dejstvo. Ne moremo si privoščiti ogromne izgube časa z dvobojem med dirkačema naše ekipe, če jima bodo tekmeci dihali za ovratnik," je Wolff objasnil morebitne prihodnje odločitve. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.