Šport > Moto športi
13 ogledov

Mercedes favorizira Hamiltona

lewis hamilton nico rosberg EPA
Nekdanji dirkač formule 1 Allan McNish je prepričan, da ekipa Mercedesa favorizira Lewisa Hamiltona. Čeprav nemška ekipa uradno ne dela razlik med obema dirkačema, je Britanec prepričan, da ni nobenega dvoma, kdo je številka ena.

''Poslušajte pogovor po radiu. Čeprav ni uradno, so nedvomno osredotočeni na Hamiltona, ki je njihov glavni kandidat za naslova prvaka,'' je povedal McNish.

Britanec je ciljal na ukaz Rossa Brawna, ki je Nicu Rosbergu prepovedal, da bi se spustil v dvoboj z Lewisom Hamiltonom. Nekdanji svetovni prvak je na obeh dirkah letošnje sezone zabeležil večje število točk kot Rosbeg, prav tako pa je bil hitrejši na kvalifikacijah.

Hamilton se trenutno nahaja na četrtem mestu lestvice, za vodilnim Sebastianom Vettlom pa ima 15 točk zaostanka. Rosberg ima 12 točk manj od svojega moštvenega kolega. ''Že lani je bilo jasno, da je Hamilton najhtrejši dirkač, zato me ne presneča, da je hitrejši od Rosberga. V ekipo je vnesel svežino,'' je dejal McNish, ki bo z zanimanjem spremljal, kako se bo nemški dirkač znašel v sekundarni vlogi. ''Številni so se pomerili s Hamiltonom in pogoreli. Težko ga je premagati in ni kar tako svetovni prvak. Zanimivo bo videti, če ga bo Rosberg lahko ogrozil,'' je zaključil dvakratni zmagovalec dirke za 24 ur Le Mansa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.