Šport > Moto športi
35 ogledov

Mercedes in Ferrari zavrnila Red Bull. Kaj pa zdaj?

red bull EPA
Potem ko je Mercedes zavrnil ponudbo Red Bulla, ki je želel v naslednji sezoni uporabljati motorje nemškega proizvajalca, je danes ponudbo zavrnil še Ferrari.

Naslednjo sezono je Red Bull želel v svojih dirkalnikih imeti motorje Mercedesa ali Ferrarija, oba proizvajalca pa sta zavrnila ponudbo avstrijske ekipe. "Trenutno je situacija taka, da nobenega motorja nismo dobili," je povedal šef Red Bulla Christian Horner novinarju nemškega magazina Auto, Motor und Sport. Ferrari bi v naslednji sezoni proizvedel motorje le za "sestrsko" ekipo Toro Rosso, motorji pa naj bi bili nekoliko zastareli 

Ekipi Red Bull in Toro Rosso sta predčasno prekinili pogodbo z zdajšnjim proizvajalcem motorjev Renaultjem, ker bo francosko podjetje leta 2016 dirkal s svojo ekipo in pokazal interes prevzeti še ekipo Lotus.

Mercedes se je dogovoril z drugimi ekipami

Red Bull si je najbolj želel mercedesove motorje, a je nemški proizvajalec povedal, da ni dobil odziva na svojo ponudbo. Mercedes se je tako dogovoril z drugimi ekipami, in sicer Williamsom, Force Indio in Manorjem.

Če Ferrari svoje odločitve ne bo spremenil, pa poznavalci Formule 1 pričakujejo, da bo Red Bull izstopil iz tekmovanj. Edino možnost, ki preostala Avstrijcem bi bilo namreč ponovno sodelovanje z Renaultem, ki ga Red Bull ne želi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.