Šport
57 ogledov

Mercedes želi vrniti udarec

lewis hamilton EPA
Svetovni prvak Lewis Hamilton je priznal, da ga je na dirki za VN Malezije presenetila hitrost zmagovalca Sebastiana Vettla.

Mercedes je v Maleziji presenetljivo moral priznati premoč Ferrariju in prvič po lanskoletni VN Belgije, na kateri je slavil Daniel Ricciardo, ostal brez zmage.

sebastian vettel | Avtor: EPA EPA
Srebrni iz Brackleyja so po uvodni preizkušnji v Melbournu opozarjali, da je Ferrari naredil velik korak naprej, a nihče si ne bi upal napovedati, da bo Sebastian Vettel že na drugi dirki sezone uspel premagati srebrni puščici. Aktualni svetovni prvak Lewis Hamilton, ki je dirko začel z najboljšega startnega položaja, ni skrival začudenja nad predstavo poskočnega konjička.

''Najprej velike čestitke Sebu in Ferrariju. Priznati moram, da nisem pričakoval, da bodo tako hitri, vendar so držali hiter tempo in zaslužijo si to zmago. Za navijače je dobro, da so spet tukaj,'' je povedal Britanec, ki se je v Sepangu boril tudi z dirkalnikom. ''Dirka je bila težka. Imel sem težave z ravnotežjem in nikoli se nisem zares počutil udobno. Občutil sem močno podkrmiljenje, zato je bilo zelo težko skrbeti za gume,'' je dodal dvakratni svetovni prvak.

Tako z razpletom dirke kot tudi kvalifikacij je bil razočaran Mercedesova ''številka dve'' Nico Rosberg. Če je po sobotnih kvalifikacijah razmišljal o tem, kako bo na startu prehitel dirkača Ferrarija, pa se je moral v nedeljo zadovoljiti s tretjim mestom.

''To ni bil dober konec tedna in s tretjim mestom ne morem biti zadovoljen. Ko je na stezo zapeljal varnostni avto, sem izgubil ogromno časa v boksih. Moral sem se prebiti nazaj do vodilnih mest. Hitrost je bila v redu in na tem lahko gradim. Čestitati moram Sebastianu in Ferrariju. Bili so zelo hitri in njihov napredek čez zimo je zares impresiven. Očitno nas čaka obračun s Ferrarijem. V Šanghaju želimo vrniti udarec,'' je povedal Rosberg.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.