Avto
151 ogledov

Razkrita Lešnikova skica novega mercedesa GLC

Mercedec-Benz GLC Mercedec-Benz
V sredo bo Mercedes-Benz doma v Stuttgartu svetu razkril povsem novi model GLC (nekdanji GLK). Nemci so že objavili prvo skico, pod katero se podpisuje šef oblikovanja, Slovenec Robert Lešnik.

Naslednik leta 2008 predstavljenega mercedesa GLK, bo model GLC. Mercedes je namreč precej premešal način poimenovanja svojih prihodnjih modelov, s čimer je možno jasneje ločevati med novinci. Novinec bo premierno predstavljen v sredo zvečer v Stuttgartu v Nemčiji, kjer si bomo v živo razkritje ogledali tudi na zurnal24.si.

Tudi konkurent BMW X4

Uradno bo javnosti vozilo predstavljeno na avtomobilskem salonu v Franfurtu septembra, po zaključku salona pa bo vozilo že naprodaj v prodajalnah. Pri mercedesu so potrdili tudi prihod GLC coupe različice, ki bo konkurent BMW X4.

Mercedes GLC (interna oznaka X253) bo večji od aktualnega modela GLK, s centimetri izdatnejša bo medosna razdalja, kar pomeni več prostora za udobje potnikov v kabini, kot tudi več prostora za prtljago v prtljažniku.

Pri Mercedesu so za zdaj izdali, da bodo novi pogonski sklopi veliko gospodarnejši z gorivom in izpusti CO2, zaenkrat pa še ni znano, ali bo na voljo tudi hibridna različica. V ponudbi naj bi bil tudi devetstopenjski samodejni menjalnik, kot AMG športna različica z 3,0-litrskim V6 biturbo motorjem.

Ljubitelje zmogljivih vozil bo razveselila novica, da bo GLC AMG verjetno na voljo tudi s 4,0-litrskim biturbo motorjem in atraktivnim aero body kitom, večjimi alu platišči, športnim podvozjem zmogljivejšimi zavorami, športnim izpušnim sistemom in športno oblikovano potovalno kabino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.