Avto
12 ogledov

Mercedesov konkurent BMW X6

Mercedes concept coupe SUV Mercedes-Benz AG
Prvi človek v Mercedesu Dieter Zetche je na letnem zboru delničarjev v Berlinu napovedal zeleno luč za prihod kupejevske različice SUV-modela MLC, ki bo narejen na osnovi ML in bo na trgu konkuriral BMW X6.

"Študijo bomo uradno razkrili čez dva tedna na avtosalonu v Pekingu," je v nagovoru povedal Dieter Zetche in dodal: "Vendar vam želimo konceptni avtomobil pokazati že zdaj. V kombinaciji kupejevske in SUV-zasnove vidimo velik potencial."

Oblikovalci so navdih za obliko koncepta na fotografiji dobili pri štirivratnih kupejih CLA in CLS. Neuradno se govori, da bo del palete MLC tudi hibrid in prav tako MCL65 AMG z V12-motorjem. Verjetno si bodo motorje za nov produkt izposodili od modela ML, kar pomeni, da ga bo poganjal tudi štirivaljni dizel, v njem pa se bo pojavil tudi V8-biturbo motor z več kot 500 konjskimi močmi.

Prodaja serijskega MCL naj bi se začela prihodnje leto, proizvajali pa ga bodo v Mercedesovi tovarni v ZDA. Več podrobnosti bo znanih po predstavitvi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.