Svet
28 ogledov

Merklova pred srečanjem s Trumpom prebirala Playboy

Angela Merkel in Donald Trump EPA
Medtem ko je po srečanju med Angelo Merkel in Donaldom Trumpom odmevala predvsem nepripravljenost ameriškega predsednika, da se pred fotografi rokuje z nemško kanclerko, je tim slednje potrdil, da se je na srečanje pripravljala tudi s pomočjo Playboya.

Srečanje vodij Združenih držav Amerike in Nemčije prejšnji konec tedna je poželo ogromno pozornosti medijev. Tim nemške kanclerke Angele Merkel je za agencijo Reuters potrdil, da se je slednja na srečanje z Donaldom Trupom pripravljala tudi s pomočjo Playboya.

Izpostavili so, da se je na srečanje temeljito pripravila s tem, da je pregledala vse njegove nedavne govore in prebrala številne intervjuje, ki jih je dal v zadnjih letih. Posebno pozornost je namenila tudi intervjuju, ki ga je dal Donald Trump za revijo Playboy že davnega leta 1990. Zanimivo je, da je Trump že takrat izpostavljal nekaj svojih kontroverznih idej, ki jim je zvest še danes.

"Odlično srečanje"

Kot smo že poročali, ameriški predsednik Donald Trump je izzval še en škandal, tokrat med dolgo pričakovanim obiskom nemške kanclerke Angele Merkel, ki velja za najmočnejšo političarko na svetu. Med poziranjem fotografov so slednji politika pozivali, da naj se rokujeta. Ker Trump na to ni odreagiral, mu je Merklova celo prišepnila, da se ji zdi, da želijo, da bi se rokovala, a Trump je še naprej gledal v prazno in pozive prezrl.

Predstavnik Bele hiše je že zavrnil vsa namigovanja, da se Trump ni želel rokovati z Merklovo in izpostavil, da predsednik ni slišal ne Merklove ne fotografov. Trump je sicer dan po srečanju z Merklovo tvitnil, da sta imela "odlično srečanje". "Ne glede na to, kaj ste slišali od lažnih novic. Imel sem odlično srečanje s kanclerko Angelo Merkel."

Kmalu zatem pa je ameriški predsednik tvitnil še, da Nemčija dolguje ogromne vsote denarja Natu in da morajo biti ZDA bolje plačane za zelo močno in drago obrambo, ki jo nudijo Nemčiji.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.