Šport
23 ogledov

Mertelj: "Vsak ve, kaj mora narediti"

Švica Slovenija kvalifikacije za SP 2014 Stade de Suisse Bern EPA
Slovenska reprezentanca je danes dopoldne odpotovala v London, kjer jo v soboto ob 18. uri po slovenskem času čaka četrta kvalifikacijska tekma za Euro 2016 proti Angliji. Čeprav so Angleži izraziti favoriti, pa izbranci Srečka Katanca potujejo na Otok odločeni, da izvlečejo vsaj točko.

"Vemo, kaj selektor pričakuje od nas na igrišču. Da smo kompaktni, da smo čvrsti, da žoga potuje čim hitreje in da igramo nogomet, kot si ga želimo, ter da bomo posledično rezultatsko uspešni. Verjamem, da bomo takšni tudi v Londonu," je pred letom v britansko prestolnico povedal vezist Aleš Mertelj.

Delo na treningih v prejšnjih dneh je potekalo večinoma brez večjih težav. Na zadnjem treningu v Stožicah je manjkal Rajko Rotman zaradi bolečin v mišici, Kevin Kampl pa je prvič resneje vadil in čeprav je izpustil zadnji, strelski del treninga, v slovenskem taboru verjamejo, da bo do boja z Angleži nared.

Popoldne trening na "sveti travi"

"Delali smo na taktičnih zamislih, igrali več različic ... Pred tekmo bo vse znano, kaj in kako. Vsak igralec ve, kaj mora narediti, da bomo takšni, kot moramo biti, ter da se pokažemo v dobri luči in naredimo pozitiven rezultat tudi v Londonu," je dogajanje na dosedanjih treningih in optimizem v ekipi povzel Mertelj.

Slovensko vrsto sicer danes popoldne čaka še trening na "sveti travi" slovitega Wembleyja, pred tem pa bo selektor Srečko Katanec javnosti predstavil še zadnje misli pred sobotnim obračunom, na katerem lahko Slovenija stori velik korak proti Franciji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.