Zdravje > Prehrana
100 ogledov

Meso kontaminirano z virusom HIV

Meso Profimedias
Ni važno, za kakšno vrsto živila gre – hrana ne more vsebovati virusa HIV. Zato ne verjemite lažnemu opozorilu, ki je zaokrožilo po spletu.

“Hrana ne more vsebovati virusa HIV, prav tako ne more povzročiti okužbe s tem virusom,” na lažno novico, ki je zaokrožila po socailnih omrežjih odgovarjajo strokovnjaki italijanskega Inštituta za zdravje (Iss).

Dodajajo, da se z virusom HIV lahko okuži le človek in nekatere vrste opic, ne pa tudi druge živalske vrste. Zato je novica o okuženem mesu še toliko bolj smešna. Ko pa je virus HIV izpostavljen svežemu zraku, se po njihovih besedah hitro inaktivira.

“Edine možnosti za okužbo z virusom HIV zato ostajajo nezaščiteni spolni odnosi, neposredna izmenjava okužene krvi ali prenos iz matere na otroka,” so sklenili.  

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • erikkk 10:35 07.september 2015.

    zame=nima

  • erikkk 10:35 07.september 2015.

    sej to zame veze ... me zanima kdo bo to meso sploh jedu ... na mojem krožniku že ne bo

  • Avatar praufo
    praufo 21:23 06.september 2015.

    Živim v svetu basačev, v državi basačev, v republiki basačev, v občini basačev in prevsem v novinarskem svetu basačev, ki prekašajo vse ostale basače. In najbolj se veselim tega dejstva, da ne bom večno živel v tem svetu, ki je ...prikaži več svet basačev. Zakaj bi živeli v svetu laži ?