Slovenija
60 ogledov

Meso odslej do 25 odstotkov dražje

surovo meso Shutterstock
"Vse te cenovne spremembe, bencina in podobnega, so en miks podražitev in potem lahko glede na razmere na trgu ponudniki cene dvigajo," podražitve pojasnjuje agrarni ekonomist Aleš Kuhar.

"Napovedane podražitve se mi zdijo kar precej visoke in ne zdi se mi, da bi bile povezane izključno s podražitvami surovin," je agrarni ekonomist Aleš Kuhar za zurnal24.si komentiral napoved in tudi dejanske podražitve mesa.

Podražitev sadja in zelenjave ne pričakuje, "čeprav je letina kar slaba. Pričakujem, da se bodo podražili drugi artikli, vezani na žita, tudi sojo, tako da nas čaka kar pestro dogajanje, kar se tega tiče," meni Kuhar, potem ko so podražitve napovedali tudi peki, saj sta se zaradi suše in dražje nafte v svetu močno podražili pšenica in koruza.

Za koliko bo kdo podražil

Meso Celjskih mesnin so na trgovskih policah podražili danes, in sicer za od 12 do 25 odstotkov. V Sparu in Mercatorju napovedujejo, da bodo prav tako prisluhnili željam živilcev po višjih cenah. Prav tako nameravajo zvišati cene Postojnske mesnine, in sicer za okoli deset odstotkov, podobno Pivka perutninarstvo (10 do 15 odstotkov), pišejo Finance. "Očitno so tudi trgovci ugotovili, da izbire ni, da je težko najti kakšne ad hoc ponudbe, in so ugotovili, da je treba blago podražiti," pojasnjuje Kuhar.

Medtem namerava Hrvaška podražitve hrane preprečiti prek carin.

Komentarjev 10
  • bojovi 23:06 03.september 2012.

    2004-2008 in zgodovina se ponavlja. Cene gor, plače dol!

  • linka 15:50 03.september 2012.

    menim ,da nas bodo izželi do zadnje kapljice krvio ...zanima me kdo bo pokasiral teh 25 %

  • dragec 15:13 03.september 2012.

    Skratka, najebali smo ga!!!!!