Šport
21 ogledov

Messi bi iz Španije odšel zaradi dvojnih meril

Messi Barcelona Betis Liga BBVA Španija prvenstvo Reuters
Lionel Messi je pred dnevi izjavil, da bi lahko v bližnji prihodnosti zapustil Barcelono. K takšnemu razmišljanju naj bi ga spodbudilo tudi sojenje proti njemu zaradi utaje davkov.

Lionel Messi, ki se je v tej sezoni z Barcelono dogovoril za letno plačo v višini 50 milijonov evrov, je v družbi znancev dejal, da je deležen posebne obravnave zaradi davčne utaje. Kar nekaj španskih športnih zvezdnikov jo je nareč odneslo precej bolje kot Argentinec. Ta se je z obtožbami prvič srečal lani, ko so ga obtožili, da je v podjetih v Belizeju in Urugvaju skril 4,1 milijona evrov.

Po španskih zakonih vsaki osebi, ki utaji več kot 120.000 evrov, grozi ječa, a se to v praksi ne dogaja, če obtoženi pristane na plačilo. Messi je tako že plačal dogovorjenih 5 milijonov poravnave, a so se oblasti vseeno odločile, da mora na sojenje, tako pa mu še vedno grozi tudi zaporna kazen.

Messi Instagram lev Leo | Avtor: Instagram Instagram
Vir, ki naj bi bil zelo blizu Messija, je za časnik El Confidencial tako izjavil "... obstajajo tudi ostali športni zvezdniki, ki so imeli težave z davkarijo, vendar so bile zadeve rešene po administrativni poti. tako je bilo s Xabijem Alonsom, Ikerjem Casillasom in Rafaelom Nadalom. Messi je edini, ki mu zdaj grozijo še z zaporom. Dovolj ima Španije, zato razmišlja o odhodu."

Messi je v enem letu plačal 52 milijonov evrov davka in kazni. "To bi moralo biti to," je dejal vir in poudaril dvojna merila: "Najprej so začeli s trženjem njegove podobe, zdaj jih moti njegov zaslužek pri podpisu pogodbe. Nihče ne ve, kje se bo to nehalo." Ob trenutnih nesoglasjih med Španijo in Katalanijo ter ob izvensodnih obravnavah nogometašev madridskega Reala, so nekateri prepričani, da gre v Messijevem primeru za protikatalonsko zaroto. 

Štirikratni dobitnik zlate žoge je v pogovoru za argentinski časnik med tednom dejal, da bo po tej sezoni še razmislil o nadaljnem igranju za Barcelono. Za slednjo sicer igra od 13. leta dalje. Argentinec, ki je zdaj star 27 let, je izjavil, da bi rad do konca kariere igral za katalonskega velikana, a "včasih se reči ne iztečejo tako, kot so bile načrtovane".

V Barceloni so kasneje pohiteli z zagotovili, da bo argentinski rperezentant še kar nekaj časa član kluba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.