Šport
38 ogledov

Messi bo plačal 53 milijonov evrov

Messi Real Sociedad Barcelona Liga BBVA Španija prvenstvo EPA
Argentinski nogometni zvezdnik Lionel Messi je v minulem letu v špansko državno blagajno prispeval ogromno vsoto denarja.

Argentinski nogometni zvezdnik Lionel Messi se lahko pohvali z novim rekordnim dosežkom. Tega se sicer verjetno ni razveselil. Postal je namreč prva oseba, ki je za eno davčno leto španski davkariji plačal kar 53 milijonov evrov.

Messi se je v zadnjem letu znašel v preiskavi španskih oblasti zaradi nepravilnosti pri plačevanju davkov v letih 2007, 2008 in 2009. Takrat naj bi denar, ki si ga je Messi prislužil s trženjem svoje podobe, šel takoj na račune izven Španije in se tako izmuznil španski davkariji. Ob kaznih zaradi neprijavljenega dobička, obrestih, davku na plačo, ki jo dobiva pri Barceloni, luksuznem davku in prijavi trženj podobe za zadnja tri leta, bo tako znesek znesel vrtoglavih 53 milijonov.

Messi bo v zadnjih sedmih letih Španiji za davke plačal več kot 100 milijonov evrov, glede na to pa naj bi zaslužil precej več kot 200 milijonov so zapisali pri dnevniku La Vanguardia.

Po reviji Forbes naj bi bil Argentinec sicer po zaslužku četrti na lestvici športnikov. Pred njim so boksar Floyd Mayweather, nogometaš Reala Cristiano Ronaldo in košarkar LeBron James

Komentarjev 1
  • vladek 14:12 18.julij 2014.

    Mesi pridi v Slovenijo,tukaj je raj za goljufe.