Šport
14 ogledov

"Messi se je žrtvoval"

Mourinho Crystal Palace Chelsea Premier League Anglija liga prvenstvo Reuters
Trener Chelseaja José Mourinho je stopil v bran Lionelu Messiju. Za poraz gavčev proti Nemčiji je prst usmeril v argentinskega selektorja.

"Žrtvoval se je za moštvo. Igral je tudi na mestih, ki niso značilni zanj. Vračal se je po žogo, se prebijal skozi tri linije tekmecev, naredil je vse, da bi moštvo funkcioniralo. Zmagoviti gol Ángela di Maríe proti Švici je bil lep primer tega. Igral je nekoliko drugače kot v klubu. Podredil se je ekipi, marsikdo drug na tem prvenstvu tega ne more reči;" je igro Lionela Messija na mundialu v Braziliji ocenil José Mourinho

Če je kdo kriv, je kriv selektor

Strateg Chelseaja, ki se bo sicer 27. julija v Ljubljani pomeril z Olimpijo, je glavnega krivca za poraz Argentine v finalu proti Nemčiji našel v selektorju gavčev Alejandru Sabelli: "Za poraz je kriva sprememba sistema igre. Sprašujem se, zakaj je med polčasoma v garderobi ostal Ezequiel Lavezzi. Njabrž zaradi poškodbe. V prvem polčasu je Argentina igrala v dveh linijah s štirimi nogometaši, Enzo Pérez je zaustavil Philippa Lahma, Lavezzi pa je bil nevaren tudi v napadu. Argentina je igrala dobro in samozavestno, Messiju pa se ob takšni igri ni bilo potrebno veliko vračati v obrambo. Tako je imel sveže noge in več energije za nevarne napade. Vse to se je spremenilo s prihodom Sergia Agüera in spremembo taktike."

Portugalec je še ocenil, da je bila za zadetek Nemčije kriva utrujenost Argentincev: "Niso mogli slediti Andréju Schürrleju in njegovi spremembi hotrosti, kasneje pa niso uspeli preteči razdaljo, ki je bila potrebna, da bi onemogočili strel Mariu Götzeju. Ezequiel Garay, ki je po mojem mnenju igral fantastično skozi celotno prvenstvo, ni imel več nog, da bi zaprl prostor. Poteza Götzeja je bila nato fantastična."

SP 2018: Nemčija, Francija, Belgija ...

In kaj se bo zgodilo čez štiri leta na svetovnem prvenstvu v Rusiji? "Štiri leta so v nogometu zelo dolgo obdobje, marsikaj se lahko zgodi. Zanima pa me, kako se bodo odzvale velike reprezentance, ki v Braziliji niso pustile dobrega vtisa. Zanima me njihova reakcija, na nek način se bodo zagotovo odzvale. Rad bi videl, kakšno filozofijo bodo ubrali pri Braziliji, Italiji, Španiji, Angliji ... odziv je vsekakor potreben," je odgovoril Mourinho in dodal: "Napredovati bi znali predvsem Francija in Belgija, ki imata precejšnje število dobrih mladih nogometašev. Čez štiri leta jih bo mnogo v najboljših letih, stari bodo med 26 in 30 let. Tu je še Nemčija. Tokratni nastop je bil zadnji za Miroslava Kloseja, a mnogo Nemcev bo takrat prav tako v idealni starosti. A še enkrat rečem - štiri leta so izjemno dolga v nogometu."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.