Šport > Nogomet
235 ogledov

Messijev novi dvorec ekološka "nogometna žoga"

Messi de Garrido hiša nogometna hiša projekt načrt Youtube
Svetovni mediji so se dokopali do prvih fotografij načrtov za "hišo nogometa", ki jo je za nogometnega zvezdnika Lionela Messija projektiral znani španski arhitekt Luis de Garrido.

Ni presenečenje – Lionel Messi bo živel v nogometni žogi. Nanjo vsaj spominja njegovo bodoče domovanje, ki mu ga pripravlja arhitekt Luis de Garrido. Novo hišo argentinskega zvezdnika so že krstili za "hišo nogometa".

Argentinski portal Ciudad poroča, da si želi Messi skupaj s prvorojencem Thiagom in zaročenko Antonello Roccuzzo preseliti iz utesnjenega domovanja v luksuznem naselju Pedralbes, kjer z mlado družino in številnimi sorodniki nima dovolj prostora.

Arhitekt Naomi Campbell

Za načrtovanje novega domovanja je Messi najel enega izmed najbolj priljubljenih arhitektov med svetovnimi zvezdniki, Španca De Garrida, ki je znan po svoji ekološki ozaveščenosti in dejstvu, da njegovi objekti odsevajo osebnost tistega, ki tam živi.

Messijeva hiša bo, kakšno presenečenje, predstavljala veliko nogometno žogo, arhitekt, ki je novo domovanje uredil tudi supermodelu Naomi Campbell, pa je razkril nekaj podrobnosti pri pripravi na veliki projekt.

Idealna hiša zanj

"Pripravljali smo projekte za druge znane osebnosti, spoznali smo Messijevega zastopnika, nato pa še njega. Po raziskavi smo ugotovili, kakšna hiša bi bila idealna zanj, iskal je stalno domovanje v Barceloni, to pa je bila idealna priložnost," je dejal De Garrido.

"V zadnjih letih je arhitektura postala zelo simbolična, odseva naravo, mesto, osebo na splošno. Moj namen je, da skozi arhitekturo osrečuješ tiste, ki tam živijo. On se je prepoznal v tej hiši, ki odseva njegovo osebnost. Messijevi simboli? Ni le en, včasih sodelavcem naročim, da jih prepoznajo najmanj 20. Najpomembnejša pri njem sta dvojnost in zahtevnost do samega sebe. Moral je biti zelo zahteven, vsi mislijo, da gre le za talent, v bistvu pa gre za veliko dela. Ta hiša predstavlja dvojnost – eteričnost in trdnost, vodo in zemljo, desno in levo. Predstavlja tudi številko deset, to je zahteval on sam. Hiša je polna simbolov in jo je moč razstaviti brez kvarnega vpliva na okolje. To je idealna hiša zanj."

Hiša, bolje rečeno dvorec, bo iz zraka spominjala na nogometno igrišče s pravokotnim vhodom, osrednjim prostorom, ki bo podoben nogometni žogi, preostali del parcele pa bo podoben nogometni zelenici, kot bi Messi gledal na polovico nasprotnika, je še dodal arhitekt.

Komentarjev 1
  • McClain 08:48 04.oktober 2013.

    Messi je car, sam tole je pa prilicna bedarija.