Šport > Nogomet
47 ogledov

Messi sprejel afganistanskega dečka

Murtaza Ahmadi Leo Messi Unicef
Afganistanski deček, ki so ga pred skoraj letom dni fotografirali v improviziranem dresu Lionela Messija, je spoznal svojega idola.

Šestletnemu afganistanskemu dečku Murtazu Ahmadiju so se uresničile sanje. Spoznal je svojega idola Lionela Messija. Do srečanja je prišlo v Katarju, kjer bo Barcelona odigrala prijateljsko tekmo z klubom Al Ahli.

Deček je postal viralni hit na medmrežju potem, ko je njegov stric Azim Ahmadi, ta živi v Avstraliji, britanskemu BBC-ju na začetku leta poslal nekaj fotografij, ki prikazujejo njegovega nečaka v doma narejenem Messijevem dresu. Ta je bil narejen iz plastičnih vrečk.

"Moj sin obožuje nogomet in Messija. A sem preprost kmet in ne morem si privoščiti, da bi mu kupil dres," je pojasneval oče Arif, ko se je zgodba razširila v javnosti. Pri Messijevi ekipi so se hitro odzvali in dečku poslali pravi dres, kadetska reprezentanca Afganistana pa mu je omogočila, da je v njem zaigral na njihovem treningu.

Mali Murtaza je bil kasneje z družino kot begunec prisiljen pobegniti v Pakistan, najprej pa je spakiral dres. Zdaj so mu prireditelji svetovnega prvenstva 2022 omogočili, da je srečal svojega junaka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.