Šport > Nogomet
28 ogledov

Messi tekmo s Čilom spremljal s klopi

lionel messi argentina Profimedias
Na južnoameriškem nogometnemu prvenstvu v ZDA se je zaključil prvi krog predtekmovanja.

V derbiju kroga je Argentina, ki je nastopila brez prvega zvezdnika Lionela Messija z 2:1 premagala branilce naslova iz Čila. Bila je to hkrati ponovitev finala iz 2015, ki ga je Čile dobil po izvajanju enajstmetrovk.

Selektor Argentine Gerardo Martino je zaradi manjših zdravstvenih težav na klopi pustil Messija - prvič po letu 2007, da je zvezdnik tekmo Argentine spremljal s strani, vendar je imel dovolj razpoloženih igralcev za prepričljivo zmago. Za 'Albiceleste' sta zadela Angel Di Maria (50.) in Ever Banega (58.), v sodnikovem podaljšku pa je končni izid postavil Jose Pedro Fuenzalida.

Argentinski mediji so navdušeni po uvodni predstavi reprezentance, ki ni bila južnoameriški prvak že od leta 1993. Poudarjajo popolno prevlado na terenu ter izvrstne posameznike, ki so zlahka nadomestili odsotnost Messija. Poleg strelcev obeh zadetkov spoštljivo pišejo tudi o Di Marii, ki je tekmecu povzročal velike težave.

"Ta zmaga nam bo okrepila samozavest in delovanje moštva. Po dolgom času smo imeli tekmo s Čilom povsem pod nadzorom," je dejal Martino in dodal, da bo Messi najverjetneje zaigral že na naslednji tekmi proti Panami.

Slednja je v drugi tekmi v skupini nekoliko presenetljivo premagala Bolivijo z 2:1 in glede na to, da prvič nastopa na pokalu Amerike zabeležila zgodovinsko zmago. Junak je postal 35-letni Blas Perez, ki je zmagoviti zadetek dosegel v 87. minuti.

"Uživamo. Smo prvič na takem tekmovanju in se že veselimo naslednjih tekem proti Argentini in Čilu," je dejal igralec, ki je v dolgoletni karieri igral za šestnajst klubov v osmih državah.

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.