Šport > Nogomet
54 ogledov

Messi vse bližje Batistuti

lionel messi EPA
Argentinski nogometni zvezdnik Lionel Messi je Argentini pomagal do zmage v šestem krogu južnoameriških kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018.

V Cordobi so Argentinci premagali Bolivijo z 2:0, Messi pa je z uspešno izvedeno enajstmetrovko v 30. minuti postavil končni izid in dosegel 50. zadetek v dresu Argentine.

gabriel batistuta | Avtor: EPA EPA
Osemindvajsetletni član Barcelone je šele drugi Argentinec z vsaj 50 zadetki v dresu gavčev. Doslej je bil edini Gabriel Batistuta, ki je med letoma 1991 in 2002 zbral 56 zadetkov.

Messiju prav tako manjka le še en zadetek do skupno 500. gola (za klub in reprezentanco), tega bi lahko dosegel že na sobotnem obračunu španskih velikanov Barcelone in Real Madrida.

"Zmagi proti Boliviji in Čilu sta to, kar smo si želeli. Bili smo nizko na lestvici, zdaj pa smo pod vrhom. Je pa še dolga pot do konca kvalifikacij," je dejal Messi, ki je s svojo Argentino trenutno na tretjem mestu južnoameriške lestvice.

Vodi Urugvaj, ki je na šestih tekmah zbral 13 točk, dve več od Argentine. Zadnje tri je ponoči zbral v Montevideu proti Peruju za zmago z 1:0. Edini zadetek je dosegel Edinson Cavani, napadalec PSG.

Toliko točk kot Urugvaj ima doslej vodilni Ekvador, ki pa je tokrat izgubil v Kolumbiji z 1:3. Kolumbijci so pokazali eno boljših predstav v zadnjem obdobju, Milanov Carlos Bacca je bil junak z dvema zadetkoma. Kolumbijci so zdaj peti na lestvici.

Mesto za njimi so Brazilci, ki so v Paragvaju igrali 2:2. Kazalo jim je še slabše, saj so po zadetkih Daria Lezcana, ki igra za Ingolstadt, in Edgarja Beniteza (Queretaro) zaostajali že z 0:2. Točko pa sta jim nato priigrala Santosov napadalec Ricardo Oliveira in Dani Alves iz Barcelone, ki je zadel že v sodniškem dodatku.

Južnoameriški prvak Čile, trenutno na četrtem mestu, pa je s 4:1 zmagal pri zadnjeuvrščeni Venezueli. Romulo Otero, ki igra za čilski Huachipato, je domače sicer popeljal v vodstvo, a sta nato s po dvema zadetkoma stvari na svoje mesto postavila Atalantin Mauricio Pinilla in Bayernov Arturo Vidal.

Kvalifikacije SP 2018, izidi:

Paragvaj - Brazilija 2:2
Argentina - Bolivija 2:0
Kolumbija - Ekvador 3:1
Urugvaj - Peru 1:0
Venezuela - Čile 1:4

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.