Šport > Nogomet
44 ogledov

Messi z igrišča v 21. minuti, Barça gladko

carles puyol cesc fabregas
1/14
Reuters
Barcelona je kljub odsotnosti Lionela Messija, ki ga je v 21. minuti zamenjal Andrés Iniesta, premagala Real Betis (4:1)

Prepričljivo zmago Barcelone, ki je v gosteh premagala Real Betis (4:1), je zasenčila poškodba Lionela Messija, ki je moral v 21. minuti svoje mesto prepustiti Andrésu Iniesti.

Vodstvo katalonskega kluba je potrdilo, da bo Argentinec v ponedeljek opravil nekaj testov, ki bodo pokazali, kakšne so razsežnosti nove poškodbe.

Prvo priložnost na tekmi so si priigrali nogometaši Betisa, ko je Jordi Figueras v Barçinem kazenskem prostoru našel Xavija Torresa, vendar je slednji z glavo meril prek vrat. Victor Valdés je v 17. minuti ubranil dva nevarna poskusa domače ekipe.

Barcelona se je prebudila v 21. minuti, ko je zaradi poškodbe noge moral igrišče zapustiti Lionel Messi. Argentinec je bolečino začutil v dvoboju ena na ena z Nonom.

Pedro zadeval in asistiral

Poškodba prvega zvezdnika ekipe pa ni zmedla varovancev Tata Martina, ki so povedli v 36. minuti, ko je po predložku Pedra v polno zadel Neymar. Asistent se je le minuto kasneje prelevil v strelca, ko je po izjemnem prodoru pobegnil domači obrambi in sam zaključil s strelom v desni kot.

Betis je odgovoril s poskusom Joana Verduja, medtem ko je Nono stresel Valdésevo vratnico. Domači vratar je kmalu zatem ubranil dva strela Neymarja, nemočno pa je obstal v 63. minuti, ko je za 3:0 zadel Cesc Fábregas. Isti nogometaš pa je 15 minut kasneje zabil še z glavo po podaji Danija Alvesa in dokončno potolkel nogometaše Betisa. Ti so se v sodnikovem podaljšku dokopali do častnega zadetka, ko je po prekršku Alvesa z enajstih metrov natančno meril Molina.

Španska liga, 13. kolo:

Espanyol : Sevilla 1:3 (1:2)
Garcia (24); Fazio (3), Vitolo (10), Bacca (59)

Valencia : Valladolid 2:2 (1:1)
Pabon (29), Feghouli (76); Guerra (9), Alcatraz (50)

Villarreal : Atlético Madrid 1:1 (0:1)
Juanfran (79/ag); Gaspar (2/ag)

Real Betis : Barcelona 1:4 (0:2)
Molina (90/11m); Neymar (36), Rodriguez (37), Fábregas (63, 79)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.