Šport > Nogomet
22 ogledov

Messi zavrnil nagrado za najboljšega igralca

Lionel Messi po finalu Cope Americe Profimedias
Lionel Messi se je po porazu v finalu odločil, da nagrade za najboljšega igralca Cope Americe ne bo sprejel.

Argentina je v finalu Cope Américe po izvajanju enajstmetrovk izgubila proti Čilu, takoj po tekmi pa se je zelenica stadiona v Santiagu začela spreminjati v velik oder. Organizatorji so pripravili šest trofej, sodeč po posnetkih televizije beIN pa je razvidno, da so tisto za najboljšega igralca turnirja naknadno umaknili! 

Pojavljajo se namreč govorice, da je argentinski zvezdnik Lionel Messi zavrnil tudi končno nagrado za najkoristnejšega igralca (MVP) celotnega turnirja, ki je za razliko od denimo nagrade za najboljšega vratarja (Claudio Bravo, Čile) sploh niso podelili. 

Messi je sicer na celotni Copi zabil en gol in mu dodal še tri podaje, toda vseeno igral zelo dobro in bi bil za razliko od lanskega svetovnega prvenstva zasluženi prejemnik končne nagrade. 

V sicer precej anonimnem finalu je denimo pripravil vse potrebno za zmagoviti gol v zadnjem napadu rednega dela, a je po "smrtni" podaji Ezequielu Lavezziju slednji preslabo asistiral Gonzalu Híguainu, ki s praktično nemogočega položaja na daljši vratnici ni uspel zadeti. Tudi Messi ne zmore vsega sam. 

Po novem porazu v reprezentančnem finalu Messiju ostajajo le mladinski naslovi in osvojena zlata kolajna z olimpijskih iger leta 2008, nanj pa se je po sobotnem finalu Cope znova usul plaz očitkov, da do kakšne zmage z Argentino ne bo "največji". 

Messi je nagrado za najboljšega posameznika sicer odmevno zavrnil že po prvi tekmi skupinskega dela s Paragvajem (2:2), ko se razočaran ni pojavil pred kamerami, pokrovitelj MasterCard pa je moral izbrati novega najboljšega. 

Organizatorji so sicer podelili ostale nagrade, Paolu Guerreru in Eduardu Vargasu za najboljša strelca, Bravo je bil najboljši vratar, Peru je osvojil nagrado za fair play, Jeison Murillo (Kolumbija) pa je postal najboljši mladi nogometaš.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.