Šport > Nogomet
8 ogledov

Messiju po "sprehodu" še več pravic pri Barçi?

Messi Atletico Madrid Barcelona Liga prvakov četrtfinale Reuters
Hudih kritik je bil po izpadu Barcelone iz Lige prvakov deležen prvi zvezdnik kluba Lionel Messi, a ga namerava vodstvo kljub vsemu še dodatno nagraditi.

Dnevnik MARCA je na dan tekme Barcelone v Granadi, kjer navijači Blaugrane pričakujejo resen odgovor po skorajšnji blamaži in izpadu iz četrtfinala Lige prvakov, poročal o "gigantskem koraku k podaljšanju pogodbe", ki sta ga v tem tednu storila klub in njegov prvi zvezdnik Lionel Messi.

Že v ponedeljek, dolgo pred sredino povratno tekmo z Atléticom v Madridu, naj bi vodilni možje Barçe poslali novo ponudbo očetu in zastopniku Argentinca Jorgeju Messiju, ki je bil skupaj s sinom razjarjen po februarskih pogovorih, kjer so štirikratnemu dobitniku zlate žoge bojda ponudili celo slabšo pogodbo od tiste, ki je v veljavi sedaj. 

Vprašanje plače blizu rešitve

"Zdaj je situacija drugačna," poroča MARCA. "Čeprav morajo rešiti še številne podrobnosti, sta se stališči močno zbližali in vse kaže na to, da bo kmalu prišlo do dogovora. Predvideno je, da bo Jorge Messi prišel v Barcelono konec aprila ali na začetku maja. To bo trenutek, ko bodo zaključili dogovor, če bodo rešili trenutna vprašanja in bodo pogovori še bolj napredovali, kar se zdaj zdi zelo verjetno." 

Katalonci so očitno popustili in bodo Messiju prepustili vse prihodke od trženja lastne podobe, dodaja MARCA. Barcelona naj bi Argentincu najprej ponudila 50-odstotno delitev. Povsem drugače zdaj ocenjujejo tudi novo plačo, potem ko sta se pogleda obeh strani sprva razlikovala kar za devet milijonov evrov bruto. Če bi bila nova pogodba petletna torej kar za 45 milijonov evrov. Trenutna razlika naj bi znašala dva milijona evrov neto.

Pet "letalskih" milijonov kamen spotike

Messi bo po novem zaslužil nekje med 19 in 20 milijoni evrov na sezono, a težav je še kar nekaj. Denimo pogodba Argentinca z letalsko družbo Turkish Airlines, ki se ne sklada s pokroviteljem kluba Qatar Airways, Barça pa pritiska, da nogometaš ne bi obnovil dogovora, ki se mu po snemanju odmevnih oglasov s Kobejem Bryantom izteče junija 2015.

Argentinec ima bojda na mizi že novo ponudbo, vredno pet milijonov evrov za tri leta in zahteva, da mu izpad dohodka, če bo do le-tega tudi prišlo, poravna klub, dodajajo španski kolegi. Pri Barceloni si prav tako želijo sprememb pri uporabi njegove podobe, zaenkrat lahko to počno zgolj takrat, ko je magični levičar v družbi ostalih soigralcevzdaj pa bi si pri Blaugrani želeli njegove podobe tudi individualno, čeprav bi bil vedno oblečen v njihov dres. To naj ne bi predstavljalo težav, dodaja MARCA.

Predsednik kluba Josep Maria Bartomeu bo skušal oba Messija prepričati maja, še pred svetovnim prvenstvom v Braziliji, da bi lahko Argentinec tam s svojo državo nastopal z urejeno prihodnostjo. Messi je v vseh intervjujih sicer trdil, da si želi ostati, in to kljub temu, da je Paris Saint-Germain resno "zagrizel", a naj Argentinec nikoli ne bi bil preveč naklonjen hitri selitvi v francosko ligo, medtem ko klubsko vodstvo izkoristi vsako priložnost, da potrdi svoje namere za podpis nove pogodbe, ki bi Messija znova naredila za najbolje plačanega nogometaša na svetu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.