Šport > Nogomet
163 ogledov

Messiju spremenili kazen zaradi utaje davkov

lionel messi EPA
Španske oblasti so prečrtale Messijevo 21-mesečno zaporno kazen.

Lionel Messi je uspel v nameri, da se mu spremeni izrečena kazen, ki jo je prejel zaradi utaje davkov. Španske oblasti so tako ukinile njegovo pogojni 21-mesečni zapor.

Argentinski zvezdnik bo moral zdaj plačati 252 tisoč evrov, kar približno znese 400 evrov za vsak dan, ki bi ga sicer načeloma moral preživeti za zapahi.

Messi je bil sicer skupaj z očetom Jorgejem spoznan za krivega utaje davkov, špansko državo naj bi z uporabo davčnih oaz v Belizeju in Urugvaju oškodoval za 4,1 milijona evrov med leti 2007 in 2009. Kazen, ki jo je prejel oče Jorge, je bila s 15 mesecev zapora spremenjena v plačilo 180 tisoč evrov.

Poleg zdaj suspendiranih zapornih kazni sta morala oče in sin že plačati kazen v višini 3,5 milijona evrov, od tega Lionel Messi dva milijona. Avgusta 2013 sta odštela tudi 'popravilo škode', ki je znašalo 5 milijonov. Šlo je za očitani znesek davčne utaje plus obresti.

Za zvezdnika Barcelone se je sicer že pričakovalo, da ne bo šel v zapor, saj v skladu s špansko sodno prakso ni običajno, da bi za prve prestopke pri manj kot dvoletni zaporni kazni obsojenci za nenasilna kazniva dejanja res šli v ječo.

Komentarjev 1
  • Janez_53 19:56 11.julij 2017.

    Očitno je vsepovsod tako: če imaš denar, zate ni opeke v zaporu.