Šport > Nogomet
19 ogledov

Messiju za obisk 3,5 milijona evrov

Lionel Messi Žurnal24 main
Lionel Messi je za obisk Gabona in druženje s predsednikom Alijem Bongom Ondimbo prejel 3,5 milijona evrov, poročajo francoski mediji.

Lionel Messi je na povabilo predsednika obiskal Gabon, kjer se je udeležil simbolične slovesnosti na bodočem prizorišču Afriškega pokala narodov. Argentinski reprezentant se je družil z domačimi politiki in položil temeljni kamen za izgradnjo novega stadiona, ki bo leta 2017 gostil najprestižnejši nogometni turnir v Afriki.

Messijev obisk je sprožil polemiko, potem ko je francoski spletni portal France Football objavil, da je štirikratni dobitnik Zlate žoge za udeležbo prejel 3,5 milijona evrov. Poleg obscene količine denarja je domače medije in prebivalce razjezila fotografija, na kateri predsednik države v vlogi šoferja prevaža zvezdnika Barcelone, kar ni ravno običajno za tako pomembno politično osebnost.

Celoten dogodek naj bi zrežiral Messijev nekdanji soigralec Samuel Eto'o, ki je v prijateljskih odnosih s predsednikom Gabona.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.