Šport > Košarka
64 ogledov

Met jajček se je vrnil v NBA

Chinanu Onuaku Youtube
Po zaslugi 19-letnega Chinanuja Onuakuja se je vrnil jajček.

Legendarni Rick Berry, osemkratni udeleženec NBA All-Star tekme, je v šestdesetih in sedemdesetih letih prejšnjega stoletja blestel ob prostih metih, njegova natančnost je bila 89,3-odstotna, kar je še vedno tretji najboljši odstotek v zgodovine lige NBA. Posebnost njegovih prostih metov je bila izvedba, metal je 'jajčka'.

Barry, ki je član hiše slavnih, uvrščen pa je bil tudi med petdeseterico najboljših košarkarjev v zgodovini lige NBA, je že med kariero dejal, da 'jajček' omogoča bolj ravno pot žoge do koša, na obroču pa se ta tudi manj odbije.

Le redki so ga kasneje posnemali, med njimi pa je tudi novi član lige NBA Chinanu Onuaku. Ta je imel na univerzi Louisville nekaj časa odstotek meta iz linije prostih meta le 47,6 odstotkov, nato pa mu je sloviti trener Rick Pitino pokazal posnetke Barryja. Že v naslednji sezoni je odstotek zadetih metov zrastel na 59,6 odstotka.

"Občudujem ga, da je poizkusil nekaj tako nenavadnega," je dejal Barry, ko je izvedel, da je dobil posnemovalca. Košarkar je sicer deležen posmeha zaradi načina metov, ki ga v ZDA imenujejo "granny" (babica; op. p.). "Pravzaprav mi je vseeno, kaj si mislijo ljudje. Vem, da se bodo norčevali iz mene. O tem preprosto ne trazmišljam, vse je podrejeno temu, da postanem boljši," je še kot univerzitetni košarkar dejal Onuaku. Zdaj je svoje poteze prenesel v ligo NBA, postal je član Houston Rockets.

"Končno nekdo, ki mu je bolj pomembna zmaga, kot dejstvo, da na terenu izgleda dobro," je sicer eden izmed komentarjev njegovih prostih metov.

Dan za varen avto

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.