Svet
61 ogledov

Meteorit bojda ubil prvega človeka na Zemlji

Meteoriti Shutterstock
Na jugu Indije je moškega zadel neznani leteči predmet in ga ubil. Če bi se izkazalo, da gre res za meteorit, bi bila to prva potrjena smrtna žrtev zaradi vesoljskega telesa v zgodovini.

Dogodek se je zgodil v zvezni državi Tamil Nadu. Ko je meteorit oziroma predmet padel ob tla, je pustil za seboj manjši krater, popokala pa so tudi stekla bližnjih stavb. Ob padcu so delci predmeta smrtno ranili nekega voznika avtobusa, ko je ravno pil vodo pri bližnji pipi. Še trije so bili ranjeni. 

Mediji so kasneje prikazovali modrikast kamen, ki naj bi povzročil opustošenje in so ga lokalne oblasti označile za meteorit, povzema STA.

Znanstveniki za zdaj tega še niso potrdili in bodo opravili še dodatne preiskave. "Večina meteorjev nikoli ne doseže površine Zemlje, ampak izgorijo že v njenem ozračju," je dejal. "Udarec ob površino je zelo redek pojav in doslej še nismo zabeležili kake smrti zaradi tega," je povedal eden izmed znanstvenikov za astrofiziko v Bangaloreju. 

Lahko bi šlo tudi za ostanek kakšne rakete ali drugega letečega predmeta. Po pisanju Daily Maila lokalna policija meni, da so v resnici eskplodirale želatinaste eksplozivne palice, ko sta dva hišnika bližnjega kolidža zažigala smeti.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.