Slovenija
75 ogledov

Meteorna voda že poplavlja

Soča Bralka
Zapadlo bo do 250 litrov dežja na kvadratni meter.

Zaradi deževja na straneh Uprave RS za zaščito in reševanje že poročajo o prvih poplavah. Meteorna voda že zaliva hišo v občini Šempeter-Vrtojba, v Kranju pa voda ogroža, da bo poplavila objekt na Gasilski ulici.

Na Agenciji RS so že v sredo opozarjali na močno deževje in izdali rumen alarm za skoraj celotno območje države. Po njihovih izračunih bo najhuje danes in v noči na petek.

V 48 urah od srede do petka bo v večjem delu Slovenije po njihovih izračunih padlo od 40 do 100 litrov dežja na kvadratni meter, v hribovitem svetu južne, zahodne in severne Slovenije pa od 100 do okoli 250 litrov na kvadratni meter.

 Verjetni večkratni porasti vodotokov

Danes so po njihovih podatkih na izpostavljenih mestih možna razlivanja manjših rek in hudourniških vodotokov. Sprva v zahodni Sloveniji, čez dan pa tudi drugod po državi, zlasti v hribovitih delih severne in severovzhodne Slovenije. Verjetni so tudi večkratni porasti vodotokov.

“Naraščanje rek se bo nadaljevalo v noči na petek. Zlasti v porečjih Vipave, Save Bohinjke in srednje Save, Savinje, Dravinje in Kolpe so možna razlivanja rek predvidoma na običajnih območjih vsakoletnih poplav,” pravijo. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.