Slovenija
92 ogledov

Metod Dragonja zaradi zavajanja glede Luke pakira kovčke?

Metod Dragonja Saša Despot
Sekretar na finančnem ministrstvu Metod Dragonja naj bi danes zapustil svoj položaj zaradi zgodbe o Luki Koper, v kateri je pri utemeljevanju glede potrebe po menjavi nadzornega sveta navajal napačne finančne podatke.

To je poročal Radio Slovenija, ki se sklicuje na svoje vire. 

Na finančnem ministrstvu so že zavrnili današnje poročanje Radia Slovenija, da bo državni sekretar na ministrstvu Metod Dragonja odstopil s položaja zaradi razgrevanja konflikta pri nameravani zamenjavi nadzornikov Luke Koper.

Državni sekretar Metod Dragonja je na seji komisije DZ za nadzor javnih financ navajal podatke o donosu na kapital Luke Koper iz obdobja med letoma 2011 in 2013. Prav nizka donosnost pa je bil v minulih dneh eden glavnih argumentov Slovenskega državnega holdinga (SDH), ki ga vodi Marko Jazbec, da je potrebno zamenjati nadzornike v Luki, kar bi odprlo pot tudi po menjavi uprave.

Na finančnem ministrstvu so kasneje priznali, da je Dragonja v resnici uporabljal neaktualne podatke, saj je vmes do danes donos iz 2,5 odstotka, kot je navajal Dragonja, povišal na 15,4 odstotka. V Luki Koper so Dragonjo zato obtožili manipulranja, zavajanja in laži, Dragonja pa se je opravičil. 

Tako proti Dragonji kot proti Jazbecu so tudi sprožili postopek pred Agencijo za trg vrednostnih papirjev zaradi tržne manipulacije. 

Preberite še: 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 12
  • encijan 15:37 27.junij 2016.

    To so t.i. vsokokoetični standardi, a?!?????

  • dragec 14:04 27.junij 2016.

    Janšisti....kako vas je Dragonja nategnil....ha...ha....

  • dragec 13:54 27.junij 2016.

    Jebe se meni za tega tupastega levaka,samo vi janšisti ne svršavajte prehitro, on nima morale, da bi odstopil