Šport
45 ogledov

Mezgec odhaja na Vuelto

sport 25.03.14. Luka Mezgec, slovenski kolesar, Slovenian cyclist Luka Mezgec (C sport 25.03.14. Luka Mezgec, slovenski kolesar, Slovenian cyclist Luka Mezgec (C
Luka Mezgec bo septembra za ekipo Giant-Alpecin nastopil na dirki po Španiji.

Slovenski kolesar Luka Mezgec bo septembra član ekipe Giant-Alpecin na dirki po Španiji. Glavni cilj ekipe bodo sprinterske etape, prvi mož Gianta pa bo Nemec John Degenkolb, ki je bil lani najboljši v točkovanju za zeleno majico.

Poleg Mezgeca in Degenkolba bodo na Vuelti nastopili še Lawson Craddock, Tom Dumoulin, Johannes Frohlinger, Thierry Hupond, Koen de Kort, Tom Stamsnjider in Zico Waeytens.

"Naš glavni cilj so etapni uspehi z Johnom, tako kot na Touru. S Koenom, Luko, Zicom in Tomom imamo močan sprinterski vlak. Z Lawsonom imamo dolgoročne načrte, ne bo se boril za generalno razvrstitev, ampak pomagal in se učil. Imamo tudi Toma, ki bo ciljal na vožnjo na čas in etape, ki so bolj klasične," je razložil trener Christian Guiberteau.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.