Šport > Košarka
83 ogledov

Goran Dragić izključen zaradi petelinjenja

Goran Dragić, Hassan Whiteside Profimedias
V noči na soboto so v najmočnejši košarkarski ligi na svetu odigrali osem tekem.

Goran Dragić je s svojo ekipo Miami Heat tokrat gostoval pri Los Angeles Lakers. Jezerniki so zmagali s 127:100, Dragić je odigral 22 minut tekme, v tem času pa je dosegel 16 točk ter po tri skoke in podaje. Pri gostiteljih je bil s 24 točkami najboljši Lou Williams.

Dragić je tekmo predčasno končal pri 16 točkah, saj je moral zaradi ravsanja z domačim košarkarjem Jordanom Clarksonom s parketa že v tretji četrtini. 

Oba igralca sta po prerivanju vstala in želela nadaljevati spor s pestmi, tako incident opisujejo poročevalci s tekme, a so jima nadaljnje obračunavanje preprečili. Tik preden sta se košarkarja zapletla v pravi pretep, so ju namreč narazen potegnili soigralci in klubski delavci, z drugega konca igrišča je prišel celo trener Miamija Erik Spoelstra, sodnik pa je oba poslal z igrišča.

Potem ko pri Vročici niso morali več računati na svojega prvega strelca, ki je predčasno končal v slačilnici, so Jezerniki to dobro znali izkoristiti. V zadnji četrtini so prevzeli nadzor in tako prišli do komaj druge zmage v zadnjih desetih medsebojnih tekmah z Miamijem. Goste so nadigrali z nizom 19:4 v zadnji četrtini, v kateri je Williams dosegel 16 točk.

Willie Reed je zbral 22 točk in 12 skokov za Miami, ki je izgubil še sedmo od zadnjih osmih tekem ter deveto od desetih na gostovanjih. Pri Jezernikih, ki so skupno dosegli največ točk na tekmi to sezono, je D'Angelo Russell dosegel 19 točk, novinec Brandon Ingram 17, Julius Randle pa 15.

Brez minut za Vujačića

Gostovali so tudi New York Knicks, ki so pri Milwaukee Bucks preobrnili zaostanek za 18 točk in na koncu slavili zmago s 116:111. Carmelo Anthony je k zmagi prispeval 26 točk in deset podaj, Kratkohlačniki pa so prekinili niz šestih zaporednih porazov. Slovenec Saša Vujačić v dresu New Yorka spet ni dobil priložnosti za igro.

NBA, izidi:

Los Angeles Lakers - Miami Heat 127:100
Goran Dragić 16 točk, 3 skoki, 3 podaje v 22 minutah za Miami.

Milwaukee Bucks - New York Knicks 111:116
Saša Vujačić ni igral za New York.

Washington Wizards - Minnesota Timberwolves 112:105
Orlando Magic - Houston Rockets 93:100
Boston Celtics - Philadelphia 76ers 110:106
Brooklyn Nets - Cleveland Cavaliers 108:116
Sacramento Kings - Los Angeles Clippers 98:106
Golden State Warriors - Memphis Grizzlies 119:128*

* - po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.