Šport > Košarka
8 ogledov

Miami odigral dva podaljška

lebron james EPA
Košarkarji Miami Heat so na čelu s slovenskim zvezdnikom lige NBA Goranom Dragićem tokrat v domači dvorani gostili Orlando Magic in po dveh podaljških izgubili floridski derbi s 130:136.

Goran Dragić je v 45 minutah dosegel 19 točk, štiri skoke in pet podaj. Tyler Johnson je za vročico, ki je v zadnji minuti rednega dela tekma lahkomiselno zapravila kar pet točk prednosti ter v zadnjih 40 sekundah prvega podaljška štiri točke, z 32 točkami dosegel strelski rekord kariere, Hassan Whiteside pa je 32 točkam dodal še 15 skokov.

Pri gostih se je s 26 točkami in 12 skoki izkazal Črnogorec Nikola Vučević, Evan Fournier pa je ob 26 točkah zadel odločilno trojko 1:26 minute pred koncem drugega podaljška, ki je dokončno zagotovila gostom zmago.

New York Knicks, katerih član je tudi Slovenec Saša Vujačić, so s 118:111 premagali Indiana Pacers, a Vujačić spet ni stopil na parket.

V Sacramentu je DeMarcus Cousins končal s strelskim rekordom sezone - 55 točkami -, zadnji koš je dosegel 35 sekund pred koncem tekme s Portlandom, ko je zadel za tri točke in domači ekipi zagotovil zmago s 126:121. Cousins je nastopil na svoji prvi tekmi, odkar se je sprl z enim od domačih športnih novinarjev, vodstvo kluba pa mu je za izbruh, ko je v slačilnici grozil in ustrahoval novinarja, naložilo kar 50.000 dolarjev kazni.

Razburljivo je bilo tudi v Milwaukeeju, kjer so prvaki lige NBA Cleveland Cavaliers šele po podaljšku strli odpor domačih teličkov in zmagali s 114:108. Junak tekme je bil LeBron James, ki je za konjenike 24 sekund pred iztekom podaljška zadel z nekaj več kot desetih metrov ter spektakularno popeljal goste do zmage.

"Takšen met z razdalje vadim pred vsako tekmo, vadim ga na vsakem treningu in danes sem imel še posebno dober občutek za mete z razdalje," je o izjemnem košu dejal James, ki je sicer na tekmi dosegel pet trojk, in dodal: "Enostavno ... zaupam si. Zato me ni strah poskusiti. Zaupam v delo in trening, ki sem ga opravil, zato si upam tako vreči na koš in ponavadi tudi zadanem."

Skupno je James zbral 34 točk, s čimer je skupni zbir kariere povišal na 27.442 točk in prehitel Mosesa Malona ter se povzpel na osmo mesto najboljših strelcev lige NBA vseh časov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.